Agricultura

Laika i Gos-SOS assumeixen la gestió de la gatera i la gossera

Govern entrega les claus de les instal·lacions a les dues associacions

La ministra Sílvia Calvó ha lliurat les claus de la gatera i la gosseraSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sílvia Calvó, ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, ha fet entrega de les claus de la gatera i la gossera a les dues associacions que la gestionaran a partir d'ara: Laika i Gos-SOS. Des de les dues entitats han manifestat que se senten satisfets que se'ls hagi assignat aquesta tasca, ja que consideren que són les més competents per prendre cura dels animals. A més, han destacat que la seva voluntat és que les seves instal·lacions, que ara acullen una vintena de gossos i una quinzena de gats, es buidin.

La ministra s'ha mostrat convençuda que les dues associacions faran una gran tasca i ha recordat que el Govern serà qui es farà càrrec de les despeses derivades del servei. Així doncs, ha indicat que el canvi en la gestió no els suposarà un estalvi econòmic però sí en recursos humans. Ara podran destinar la persona que es feia càrrec del servei a fer inspeccions de tinença d'animals "que és una demanda que ens feien les associacions".

En relació amb la taxa que els comuns volen imposar als propietaris de gossos, Calvó ha valorat que "és una competència comunal i els comuns són lliures de fixar les taxes que entenguin que són necessàries". "Penso que sí una taxa és per millorar el servei que ofereixen els comuns i en favor del benestar animal, té sentit que s'apliqui però és una competència comunal", ha declarat la ministra.

tracking