Caça

Els banders controlen dos caçadors amb isards sense anella

Els agents han retirat l'arma als infractors i han requisat els animals abatuts

Un isard en una imatge de banders d'aquesta setmanaBanders

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els banders han controlat dos caçadors amb dos isards sense anellar en dues intervencions a principis de setmana a dos punts diferents del Principat, segons ha pogut saber el Diari. Els agents de Medi Ambient han retirat l'arma i requisat l'animal als dos infractors per l'incompliment de la Llei de caça i ja estan en marxa els expedients administratius per als dos denunciats que com a mínim perdran la llicència de caça durant tres anys i s'hauran de tornar a presentar a l'examen per tornar-la a tenir.

La setmana de caça de l'isard va començar diumenge i s'estan desenvolupant amb tranquil·litat tret d'aquests dos incidents. Els banders han intensificat els controls, treballant dia i nit i fent serveis d'incògnit com si fossin turistes per la muntanya.

Els agents de Medi Ambient han detectat un canvi de mentalitat dels caçadors en l'última dècada ja que abans feien molts més trets i ara la majoria dels participants en la setmana de caça de l'isard disposen d'armes amb mira telescòpica i seleccionen molt més la peça per abatre. Una evolució que ha estat fruit de la feina de controls i conscienciació dels banders per estar constantment sobre el terreny, tot i que en ocasions hi hagi excepcions d'infractors que vulneren les normes de caça.

tracking