x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Salut

Un nou ingrés a l'hospital i cap cas nou a les aules del Principat

El cribratge a la comunitat educativa.

Un nou ingrés a l'hospital i cap cas nou a les aules del Principat

El cribratge a la comunitat educativa.

Fernando Galindo
Actualitzada 16/09/2020 a les 06:33
El SAAS va anunciar ahir al matí un nou ingrés a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell d’un pacient afectat per la Covid-19 a través de les xarxes socials. El centre suma el cinquè malalt per coronavirus, tots en habitacions a planta, després de les altes que es van registrar dilluns. L’UCI continua sense cap ingressat per la pandèmia.

Avui es preveu una actualització de les dades sanitàries. Tot i això, fonts del ministeri van avançar ahir al Diari que entre els positius detectats ahir cap ha suposat l’aïllament d’alumnes de cap centre escolar. Així doncs, a hores d’ara són cinc les aules de diferents escoles que s’han hagut d’aïllar els darrers dies després que s’hagin detectat casos de Covid-19 entre els grups de convivència. Diumenge es va notificar el cas d’una aula de maternal de l’escola francesa d’Escaldes-Engordany i dilluns dues aules de primera ensenyança, de l’escola andorrana d’Ordino i de Canillo, i dues més de maternal, una al col·legi Sant Ermengol i una altra al Mare Janer.

Aquest confinament de les cinc aules afecta un centenar d’alumnes, segons la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla. De fet, la ministra va destacar que “no són unes xifres preocupants, i en lloc de pensar que hi ha cent alumnes que demà no aniran a l’escola ens hem de felicitar perquè més d’onze mil han pogut tornar a les aules de manera normal”. Vilarrubla va afegir que “parlem de poc més de l’1% del total de les classes que hi ha al país”.

Quant a les dades epidemiològiques, cal recordar que durant el cap de setmana el ministeri de Salut va registrar 94 casos nous de Covid-19. Així doncs, d’ençà que es va iniciar la segona onada amb la detecció de contagis de la Covid-19 a l’obra d’Escaldes, Andorra ha registrat un total de 583 positius. D’aquests, un total de 440 persones segueixen tenint el virus actiu. El nombre de defuncions es manté en 53.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts