TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Pandèmia mundial

Salut detecta 94 positius durant el cap de setmana

Els casos actius es disparen fins els 440 i només hi ha quatre hospitalitzats, tots ells sense risc

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i la d'Educació, Ester Vilarrubla.Govern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els positius per coronavirus s'han disparat durant el cap de setmana. En total s'han detectat 94 casos nous i la xifra d'actius se situa en 440 (el pic més alt va ser de 504 el passat 10 d'abril). Durant la segona onada del virus hi ha hagut 583 casos, mentre que des de l'inici de la pandèmia s'han diagnosticat 1.438 casos. Des de divendres només s'han registrat dues recuperacions, que situen la xifra total de persones que han negativitzat la malaltia en 945.

Destaca que de tots els positius actuals només hi ha ha quatre ingressats a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell, dos menys que aquest matí després que s'hagin produït dues altes en les darreres hores. Tots ells es troben a planta i fora de cap tipus de risc.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha descartat que la situació actual pugui ser comparable amb la que es va viure durant la Primavera, a causa de la ràpida capacitat de diagnòstic que hi ha ara. No obstant això, ha recordat que "hem de mantenir la distància social, i no trobar-nos amb aquelles persones que són fora del nostre cercle habitual. Esperem uns mesos més. Això, juntament amb la mascareta i la higiene de mans, ens serviran per frenar aquest brot". Sobre la possibilitat de saludar-se amb el colze, el ministre ha indicat que "si es porta la mascareta, no hi veig cap problema. Tot i que a mi m'agrada la salutació de la mà al cor".

tracking