x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
PANDÈMIA MUNDIAL

Temporers contractats en origen

Les estacions estan contactant amb argentins que ja han treballat a pistes altres temporades
Cues de temporers al juny a Immigració.

Temporers sud-americans contractats en origen

Cues de temporers al juny a Immigració.

Temporers fent cua al servei d'Immigració.

Temporers sud-americans contractats en origen

Temporers fent cua al servei d'Immigració.

Fernando Galindo
Actualitzada 06/09/2020 a les 06:12
Els temporers extracomunitaris que vinguin a treballar aquesta temporada a Andorra ho hauran de fer amb un contracte signat d’origen. Així ho va afirmar el president de l’Associació Argentina d’Instructors d’Esquí i Snowboard, Martín Bacer, que va manifestar que “només el 10 o el 15% dels argentins que van venir en altres temporades tornaran aquest any, ja que tan sols aquells que tenen assegurat el lloc de treball i un contracte firmat d’origen podran marxar del país”.

En aquest sentit, Bacer va exposar que els dominis esquiables del Principat estan trucant a aquells temporers que creuen necessaris per començar a pactar l’inici de la temporada. “Els dominis s’estan posant en contacte amb alguns treballadors que ja fa anys que tenen un contracte laboral durant l’hivern i saben com es treballa a pistes, ja que aquest any no els interessa portar personal que s’hagi de formar”, va indicar el president de l’associació. Així doncs, va assenyalar que una altra de les premisses que es tindran en compte a l’hora d’acceptar professionals extracomunitaris serà “que tinguin un bitllet d’avió d’anada i tornada i que sigui flexible” per evitar la situació que es va viure durant la temporada passada.

Per la seva banda, el cònsol honorari de Xile, Fernando Bontempi, va explicar que treballen amb Andorra per gestionar l’arribada d’empleats temporals xilens, “però de moment encara no tenim res concret”. Tanmateix, va apuntar que “som conscient que aquells que puguin venir segur que seran personal amb molta formació i que faci anys que treballen a les estacions”. A més, va assegurar que hauran de demostrar que tenen totes les garanties per tornar a Xile en cas que fos necessari. I va dir que “hem d’estar molt atents a l’evolució d’Espanya, ja que ara no hi podem entrar i esperem que treguin les restriccions”.

Manca de recursos
La temporada d’esquí es planteja d’una manera molt atípica per als professionals dels països llatinoamericans. Bacer va posar en relleu que aquest any no hi haurà el mateix volum de temporers, “perquè considero que econòmicament molts dels que venien no es podran permetre pagar un bitllet d’avió i dubto bastant que ara com ara vulguin venir a Andorra sense la garantia de tenir una feina assegurada”. D’aquesta manera va destacar que aquest any a l’Argentina no hi ha hagut temporada d’esquí. “Només han obert tres estacions de tot el país i per treballar amb residents, fet que suposa poc més d’un 20% de l’afluència tradicional a pistes i, conseqüentment, una reducció notable del nombre de treballadors contractats”, va afirmar.

No obstant això, Bacer va assenyalar que “tant els instructors com la resta de professionals del sector de la neu esperem que surti una vacuna com més aviat millor i puguem treballar una bona part de la temporada amb totes les garanties de seguretat sanitària possibles”.

Des de Ski Andorra van informar que ja han realitzat el primer contacte amb el departament d’Immigració per començar a gestionar com es desenvoluparan les quotes de temporers i tot el que fa referència als tràmits de cara a la temporada d’hivern. Així doncs, van exposar que no només es tracta de marcar el nombre de persones que acollirà el país, sinó també de si podran venir i quina mena de gestió preveuen realitzar les estacions d’esquí, que estan abordant com es desenvoluparà la temporada.

L’associació també va manifestar que aquest any la relació amb el departament de treball serà més estreta que en altres temporades, ja que són conscients que potser es necessita més personal del país i la realització de formacions intensives per preparar els treballadors. En la mateixa línia, fonts consultades pel Diari van comentar que durant la reunió del sector econòmic amb els ministeris d’Afers Exteriors, Turisme i Salut, els titulars de les respectives carteres van indicar que estan estudiant amb deteniment la necessitat de contractar personal extracomunitari, ja que donada la situació sanitària seria recomanable contractar només treballadors nacionals i dels països veïns.
Etiquetes
Veure’n més
34
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts