x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
COMPRES

Amazon deixa d'entregar paquets a Andorra pels tràmits duaners

L’“alentiment” en l’entrega i la “pèrdua d’alguna mercaderia” són els motius de la plataforma
Actualitzada 04/09/2020 a les 06:52
Amazon no entregarà més paquets a l’oficina de Correos Andorra, situada al carrer Joan Maragall de la capital, pels tràmits duaners que suposa enviar mercaderies al Principat. Així ho van explicar ahir al Diari fonts de la plataforma de comerç electrònic, que asseguraven que els tràmits suposaven un alentiment en l’entrega de les comandes i que destacaven que en alguna ocasió havien perdut alguna de les seves mercaderies.

Des de l’oficina de Correos del país van afirmar que la decisió l’havia pres Amazon com a empresa privada i afirmaven que “no es deu a cap imposició nova per part de Govern, Finances o la duana”. Així doncs, el fet que la plataforma hagi deixat d’enviar mercaderies a Andorra no es deu a l’increment del control del pagament de l’IGI en les persones que fan el tax free. Tot i això, són moltes les persones que han fet arribar el seu malestar tant a l’oficina de correus espanyols com a Amazon mateix.

Una d’elles és l’Antònia, que utilitza la plataforma des de fa tres anys, que ha enviat un correu electrònic demanant la nova restricció. “Si poso que vull que ho enviïn a Andorra em surt l’adreça en vermell i em diu que no es pot enviar. Quan fas clic per veure l’error et fa posar una adreça espanyola”.

La usuària apuntava que enviar els paquets a Andorra “anava molt bé perquè com que també hi ha un agent de duana dins de Correos et segellaven la factura, l’enviaves i et retornaven els diners del tax free després d’uns dies”. L’únic inconvenient era que “hi havia algun producte que, pel distribuïdor, no te’l feien arribar a Andorra”.

Ara ja fa unes setmanes que Amazon va eliminar Andorra del seu mapa d’entregues. El pla B de l’Antònia és “enviar-ho a la Seu a MRW o Seur, però hauré de baixar a buscar-lo i fer el tax free a la duana”. Tot i això, hi ha alguns usuaris que ho enviaran a casa de familiars o amics que visquin a Catalunya i així, quan hi vagin de visita, recuperaran els paquets.
Veure’n més
62
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts