Pandèmia mundial

Les vacunes de la UE per Andorra arribaran via Espanya

Martínez Benazet i Illa arriben a un acord pel subministrament de les unitats del laboratori d'Oxford per cobrir fins a un 30% de la població de cara a finals d'any

La UE subministrarà vacunes Covid a AndorraUNICEF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra i Espanya han arribat a un acord perquè les vacunes contra la Covid-19 que estan ultimant al laboratori d'Oxford i que se subministraran a través de la Unió Europea arribin al Principat via Espanya. Els ministres de Salut d'ambdós països, Joan Martínez Benazet i Salvador Illa, han acordat que una vegada la vacuna estigui llesta per a la seva distribució, que es preveu que sigui cap a finals d'aquest any, arribin dosis per cobrir entre un 15 i un 30% de la població andorrana.

Andorra participa en el projecte de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) anomenat Covax, que li garantirà accés a les vacunes contra la Covid-19 quan estiguin enllestides, com va explicar el juliol Martínez Benazet. Des del ministeri de Salut es té gairebé la certesa que la d’Oxford serà la primera amb garanties, independentment de les que han anunciat Rússia i la Xina, embarcats en una guerra de propaganda amb la resta de potències per veure qui aconsegueix la primera de les vacunes que sigui efectiva contra la Covid-19. A més, aquesta seria també la més econòmica.

tracking