x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
pandèmia mundial

Salut detecta vuit nous positius i el pacient a l'UCI deixa d'estar intubat

Benazet torna a donar un toc d’atenció als joves perquè adoptin conductes responsables
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.

Salut detecta vuit nous positius i el pacient a l'UCI deixa d'estar intubat

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.

Fernando Galindo
Actualitzada 02/09/2020 a les 06:29
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va informar ahir que respecte a la darrera actualització sanitària hi ha vuit nous casos de coronavirus al país, tots ells sorgits de proves TMA. D’aquesta manera, amb les noves xifres s’eleven a 331 els positius en aquesta segona onada i a 223 els nombre d’infectats actius. En termes globals des de l’esclat de la pandèmia, el país acumula 1.184 casos positius.

En aquest sentit, el ministre també va informar que actualment hi ha sis persones a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. Pel que fa al pacient que romania a l’UCI, Benazet va assegurar que “evoluciona favorablement”, raó per la qual ahir se li va retirar l’assistència per respiració artificial. Així doncs, es preveu que en els propers dies pugui passar a planta, on també hi ha altres cinc malalts per Covid-19. Pel que fa a les recuperacions, Salut no va registrar cap alta mèdica en les darreres 24 hores i la xifra es va mantenir en 902, mentre que el nombre de defuncions continua estabilitzat en 53.

D’altra banda, el titular de Salut va insistir que “la nostra estratègia per lluitar contra el virus és cribar, cribar i cribar, a banda de rastrejar”. Per aquest motiu, Benazet va treure pit en afirmar que “som el primer país del món en proves diagnòstiques per habitant”. A més, pel que fa a la situació actual de la pandèmia al país, el ministre va assegurar que “no hi ha pressió sobre el sistema sanitari” atès que el paràmetre per mesurar aquest indicador és el nombre de pacients ingressats a l’UCI.

L’exemple del brot d’Escaldes
Paral·lelament, Benazet va reiterar la premissa que l’origen de la majoria de casos d’aquesta segona onada no ve motivada per l’arribada del turisme, sinó per “conductes irresponsables”. Sobre aquesta qüestió, va referir-se al brot dels esports d’estiu d’Escaldes-Engordany per donar un toc d’atenció als joves, com en el seu moment també ho va fer amb el jovent de Canillo durant la festa major. “Les actituds imprudents porten conseqüències importants. Hi ha hagut 19 monitors que s’han infectat i curiosament només vuit infants. I això ha passat perquè quan els monitors es relacionaven entre ells no hi va haver mesures de protecció”, va sostenir.


Per tot plegat, el ministre de Salut va reiterar la importància de dur la mascareta. “No hi ha discussió sobre la mascareta. Qui vulgui discutir sobre aquesta qüestió s’equivoca”, va sentenciar. Així mateix, va reivindicar la necessitar de mantenir la distància social i fer ús del gel hidroalcohòlic per a la higiene de mans.
Etiquetes
  • #11 Sense credibilitat
    (02/09/20 14:47)

    Aquest home és una titella de les polítiques sanitàries espanyoles, així ens va...

    Respondre
  • #10 Annabeth
    (02/09/20 13:42)

    Aquest matí als passadissos un company explicava que la seva avia quan tenia empestada als conills amb el cap gros, posava tots els que naixien junts, amb dues o tres conilles així els que vivien ja no contagiaven la resta de jives i es morien els vells pero tenia joves per criar.

    Respondre
  • #9 Julia
    (02/09/20 13:01)

    Quan comencem a perdre infants i familiars ens donarà la culpa a nosaltres d'acceptar pressions per enviar els nostres fills a l'escorxador?

    Respondre
  • #8 Sr. Benazet
    (02/09/20 12:55)

    faci el favor de començar a pendre mesures, sino la feina feta no haurà servit per res!!!

    Respondre
  • #7 Sara
    (02/09/20 12:33)

    El més trist de tot ha sigut la falta de solidaritat i responsabilitat d aquesta societat envers les persones que han patit en primera persona aquest virus. I no val culpar els politics o la falta de protocols ara a última hora. Sortiem d una quarentena era de calaix que a l estiu ens teniem que limitar per el bé colectiu però com sempre preval l egoisme humà. Ara veurem les conseqüències.

    Respondre
  • #6 Bufff
    (02/09/20 12:05)

    David va dir..
    Si pobrets que fan una mala cara... Ara tots corren a fer les proves per veure si poden alargar lo xollet...

    Respondre
  • #5 Abel
    (02/09/20 09:59)

    Un toc datencio ls joves que em sembla genial. Pero és lúnic mon senyor meu? No un toc datenció al turisme al que és deixa fer els que els i rota? Ni a la falta de protocols reals per a la tornada a les escoles i que sha demostrar que hi ha hagut a campaments i esports destiu?? És molt fácil senyalar al joves que part de culpa en tenen clar com tots en això perquè aquí al contrari que amb la historia de la hetaira de babilonia tots ens veiem en poder de llençar la primera pedra... Però a tot això els que marquen com shan de fer les coses i no paren de dir eppp aneu amb compte eeee que ens arrepentirem! Fan realment res?

    Respondre
  • #4 carmen sanchez
    (02/09/20 08:57)

    a la gent gran ens estan robant els últims anys de les nostres vides, amb por de sortir, amb mascaretes que no deixen respirar bé i els polítics demostrant molt poca previsió

    Respondre
  • #3 David
    (02/09/20 08:42)

    Vinga Martínez toca pencar un altre vegada que tornen els de Cambrils !

    Respondre
  • #2 maria
    (02/09/20 08:28)

    estem ben fututs....

    Respondre
Veure’n més
11
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts