x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
mobilitat

El carrer Sant Andreu seguirà d'un sentit fins a final de setembre

El comú d'Andorra la Vella ha allargat la prova pilot i ha proposat a la corporació d’Escaldes-Engordany avaluar conjuntament els resultats
Tanca informativa al carrer Sant Andreu.

El canvi de sentit del carrer Sant Andreu va ser “unilateral”

Tanca informativa al carrer Sant Andreu.

Fernando Galindo
Actualitzada 02/09/2020 a les 16:02
La prova pilot de circulació amb sentit únic al carrer Sant Andreu s'allargarà fins a final de setembre. Així ho ha decidit la Junta de govern del comú d'Andorra la Vella, que ha proposat al comú d'Escaldes-Engordany avaluar conjuntament els resultats obtinguts per valorar la conveniència d'establir la mesura com a definitiva. El vial connecta els carrers Bisbe Príncep Iglesias i de la Creu Grossa amb l'hospital i permet que els vehicles circulin en direcció al centre sanitari, però no que es faci a la inversa, cap a la capital.

La prova es va iniciar el 4 d'agost com a mesura de pacificació del trànsit en aquests carrers, ja que darrerament eren vies amb una elevada afluència de vehicles que circulen a alta velocitat, segons el comú d'Andorra la Vella. L'acció també es complementa amb la construcció d'un pas de vianants elevat. 

La prova pilot va ser polèmica, ja que el comú d'Escaldes-Engordany assegurava no saber-ne res al respecte i que la decisió va ser unilateral, fet que la cònsol de la capital, Conxita Marsol, va desmentir. "Les converses van ser entre els serveis de circulació dels dos comuns. No sé si no corre la informació. Però que les dues cònsols no haguem parlat directament no vol dir que no hi hagi hagut diàleg entre les dues corporacions”. El canvi de sentit al carrer també ha estat criticat per alguns usuaris, ja que la parada del bus comunal "Hospital" s'ha anul·lat i ara han de baixar a l'avinguda Doctor Mitjavila i utilitzar l'ascensor que deixa a la plaça del centre sanitari.

Reunió entre cònsols
Per la seva part, el comú d'Escaldes-Engordany ha celebrat que Marsol hagi sol·licitat fixar una reunió entre les dues cònsols, la qual tindrà lloc aquest divendres al matí a les dependències comunals escaldenques. "El comú entén que aquesta és la via adient que havia d’haver-se dut a terme des del primer moment de la prova pilot per a assolir una real comunicació sobre les intencions, objectius i operatives derivades del tall, ara ja existent, al carrer Sant Andreu", han indicat a través d'un comunicat des de la corporació liderada per Rosa Gili. En relació a l'allargament de la prova pilot han assenyalat que "perllongar la prova pilot fins a final de setembre pot derivar, a ulls del comú d’Escaldes-Engordany, en un important nus de col·lapse de mobilitat a nivell de país, atès l’imminent inici del curs escolar". 
Etiquetes
  • #10 Lluis
    (03/09/20 22:13)

    Poca vergonya amb lo que està caient.
    Recordeu el famós canvi de sentit que es va fer a Andorra i que a les 12 del mati encara molta gent no va poder arribar a la feina
    Que esperem que es colapsi el país per fer martxa enrere 
    Molt bé 
    Minoria en vers majoria , que facin una consulta ara que està tant de moda fer enquestes 

    Respondre
  • #9 Gregorio
    (03/09/20 02:51)

    El orgullo está tras un ruidoso estrellarse. Quina manera de molestar a les persones per favorir a un enchufat. Si corren que fiquin baches

    Respondre
  • #8 S ha de ser ruc!
    (02/09/20 16:40)

    S ha de ser ruc per haver de fer proves pilot per saber si fer el carrer de sentit únic i no. QUE NO POT FUNCIONAR MAI!!!!
    Ja prou complicada és la circulació per tot el país com per que una il·luminada decideixi fer de sentit únic el carrer de Sant Antoni.
    Si el motiu és la gran velocitat (que ho dubto per les característiques del carrer) hi ha altres solucions més coherents a aplicar abans de plantejar-se de fer-lo de sentit únic!
    Com es nota que la Sra Cònsul no necessita gaire de passar per l esmentat carrer....

    Respondre
  • #7 Pere
    (02/09/20 16:19)

    Per pebrots.

    Respondre
  • #6 Eduard López Mirmi
    (02/09/20 15:24)

    Que bo... El Comú d'And.La Vella, s'ha adonat del desproposit, però qué carai... ho farem durar tot el setembre perqué s'enterin de qui mana... La Taula Nacional de Mobilitat, El Centre Tècnic de Gestió del Trànsit no piulen... cosa inexplicable!!! Però "cop de teatre", impliquen el Comú d'e-e per valorar els resultats, a veure si piquen! i tot aixó per repartir-se les responsabilitats i les culpes davant de la ciutadania atònita!

    Respondre
  • #5 jo
    (02/09/20 15:13)

    amb 2 ovaris Conxita! ni crítiques del poble ni res de res HAHAHAHAHA

    Respondre
  • #4 Nostradamus
    (02/09/20 14:42)

    Veig.... veig.... un... col·lapse circulatori...cada mati... de les 7:30... a les 9:30... i per la tarda.... per la tarda, tota la tarda...
    Apa! Ja podeu passar-me l'import de la factura de l'estudi pel banc. Gràcies  

    Respondre
  • #3 Sant Ermengol
    (02/09/20 14:38)

    Totalment en desacord amb aquest canvi, si us plau penseu en les familias que porten als nens al colegi, necessitem que sigui de forma rápida i no fer cues a primera hora, hem d'arribar a la feina puntuals.

    Respondre
  • #2 Jordi
    (02/09/20 14:32)

    Sra. Marsol. voste esta x facilitar la vida a la gent i amb mesures inutils no ajuda massa.Recordi a tots el que vivim a urbanitzacio Sant Andreu per cambiar el sentit de 50 metres de carrer, cada vegada farem mes dos kilometres + les cues de fiter i rossell amb el col.legi per la seva brillant idea. Moltes Felicitats

    Respondre
  • #1 Sergi
    (02/09/20 14:02)

    No entenc l'utilitat d'aquesta prova.
    Un canvi inútil!
    Al setembre veurem les cues per el mati a fiter i rossell amb el col.legi.
    Però imagino q al
    Comú dAndorra no l'inreresa.

    Respondre
10
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts