pandèmia mundial

Martínez Benazet adverteix d'un relaxament de la gent aïllada

Salut ha detectat 346 positius en la segona onada del virus, 15 més que ahir, mentre s'ha traslladat a planta un pacient de la UCI

El ministre de Salut, Joan Martínez BenazetSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha advertit aquesta tarda un "relaxament" en el seguiment de les mesures de prevenció bàsiques, "especialment de la gent aïllada per ser positius o contactes". "Sabem que no s'ho prenen molt seriosament", ha indicat el titular de Sanitat. Aquest avís arriba després de detectar algun cas en què no s'ha complert l'aïllament obligatori després d'estar en contacte amb el virus, fet contrari a la Llei de sanitat. "S'ha de complir l'aïllament molt rigurosament. Si volem conviure amb aquesta malaltia sense tenir més conseqüències, com seria estar tots aïllats, hem de respectar les mesures de prevenció", ha comentat Martínez Benazet, que ha puntualitzat que de moment no tenen previst imposar sancions, sinó reforçar el missatge i demanar a la gent que sigui responsable. "Si veiem que no es compleix veurem quines mesures anirem adoptant", ha afegit. A més, ha demanat la "complicitat de tothom per lluitar contra la Covid-19", i ha recordat una vegada més que "no li hem de donar cames al virus".

El minsitre de Salut ha fet aquestes declaracions després d'haver fet l'actualització de les dades sanitàries del coronavirus a Andorra, on els casos totals des de l'inici de la pandèmia han pujat fins als 1.199. Són quinze més que ahir i un total de 346 en la segona onada del virus, és a dir des que es va arribar a tenir zero casos. Actualment hi ha 237 persones amb la el virus actiu, i hi ha hagut una nova recuperació des d'ahir que fa que el total de persones que ha superat la Covid-19 sigui de 909.

L'hospital Nostra Senyora de Meritxell compta amb un ingressat més a la Unitat de Cures Intensives, segonshainformatel SAAS aquest matí. Es tracta d'una persona de la Seu d'Urgell que no està intubada ni ventilada mecànicament. Per la seva part, l'home de 52 anys que portava gairebé dues setmanes a la UCI ha estat traslladat a planta a primera hora d'aquesta tarda, per la qual cosa no hi ha cap pacient que revesteixi una situació de gravetat al país, segons ha indicatMartínez Benazet. El total d'ingressats al centre hospitalari és de sis pacients.

Primers resultats del cribratge escolar i reactivació del 188

El titular de Salut també ha celebrat que els primers 194 resultats que han arribat del cribratge a docents i personal de suport a les escoles han estat negatius. Ahir es van realitzar un total de 721 proves i demà començaran a passar els infants de primera ensenyança. Davant l'allau de preguntes dels pares dels alumnes, Martínez Benazet ha explicat que divendres es tornarà a activar el número 188 per fer consultes referents al cribratge. Els horaris del telèfon d'informació serà de dilluns a divendres de les 9 h fins les 17 h.

tracking