seguretat

Els duaners afirmen que el port d'arma ofereix seguretat i professionalitat

Els agents realitzaran un examen psicotècnic i començaran a fer les formacions l’any vinent

Els duaners afirmen que el port d'arma ofereix seguretat i professionalitatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat de duaners afirma que el port d’arma de foc dona seguretat i professionalitat als agents. “És essencial que el cos duaner dugui armament, en primer lloc perquè ens permet donar més seguretat i en segon per la professionalitat que atorga a tots els agents, ja que nosaltres controlem mercaderies i camions, i és una necessitat”, va indicar el president dels funcionaris duaners, Jean-Paul Cuberes. Així doncs, va apuntar que “és una demanda per la qual el sindicat ha lluitat durant molts anys perquè ho considerem un fet important i perquè no pot ser que siguem l’única duana d’Europa que no porta arma de foc. A banda que abans els agents ja en duien”.

Cuberes també va manifestar que tot i que Andorra és un país segur, fer efectiu el port d’arma “és un bé per al cos de funcionaris”, i va afirmar que sempre poden passar coses i gent estranya, i per aquest motiu “és necessari que tinguem tots els mitjans al nostre abast. És un mecanisme per donar més seguretat a la duana, al país i als ciutadans”.

Així doncs, el president va explicar que tot i que el Govern encara no els ha facilitat els terminis exactes perquè sigui una realitat, la previsió és que abans de finalitzar l’any tots els agents facin un examen psicotècnic i de cara al 2021 comencin a realitzar les formacions i proves tècniques per poder dur l’arma. “Nosaltres tenim una idea general del funcionament, però encara no ens han informat del timing oficial que preveu la direcció”, va afirmar Cuberes. I va afegir que s’està estudiant el desenvolupament, ja que “en el moment de fer les formacions és impossible enviar vint agents de duana a fer-la perquè llavors faltarà gent al control”.

Cal recordar que la decisió va ser anunciada dilluns pel director del departament de Tributs i Fronteres, Albert Hinojosa, arran de la reiterada demanda dels funcionaris del departament i tenint en compte que l’activitat de control a la frontera comporta certs riscos i perquè ha augmentat la inseguretat en l’àmbit mundial. També va indicar que la intenció és que duguin arma a final d’any.

tracking