x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
sostenibilitat

El Govern, a prop del 100% d'escoles verdes

Un 80% dels estudiants dels tres sistemes participen en el programa de Medi Ambient
L'entrega de guardons a nous centres adherits a l'Escola Verda del curs 2018-2019.

El Govern, a prop del 100% d'escoles verdes

L'entrega de guardons a nous centres adherits a l'Escola Verda del curs 2018-2019.

SFGA
Actualitzada 02/09/2020 a les 06:48
Andorra compta amb 21 escoles i un total de 8.958 alumnes dels 11.273 que hi ha al país que participen en el programa Escola Verda. Aquesta dada representa que un 80% del cens escolar dels tres sistemes educatius formen part del projecte del ministeri de Medi Ambient, que es va engegar el curs 2010-2011. L’objectiu de Govern és seguir amb el desplegament del projecte Escola Verda fins assolir el cent per cent de participació i fer els joves partícips d’un model més sostenible.

Aquesta voluntat de l’administració general es va reforçar a final del 2019 amb la declaració d’estat d’emergència climàtica i ecològica del Consell General, que preveu “impulsar campa­nyes educatives a les escoles de la importància de la preservació del medi ambient i incentivar que el cent per cent de les escoles del país esdevinguin escoles verdes”. És per això que els pròxims cursos escolars es consideren decisius per poder assolir l’objectiu del cent per cent d’escoles verdes.

Cal recordar que el programa a Andorra neix el curs escolar 2010-2011 com una iniciativa dels departaments de Medi Ambient i d’Educació del Govern, sota la gestió i dinamització d’Andorra Sostenible. El marc general del projecte està centrat a esdevenir un punt de trobada i intercanvi de les idees, iniciatives i accions ambientals que es porten a terme als centres escolars d’Andorra i que impliquen tota la comunitat educativa amb l’objectiu de formar ciutadans en la conservació i la millora del medi ambient.

En aquest sentit, les línies mestres del projecte inclouen aspectes com generar valors, actituds i comportaments sostenibles i així formar ciutadans amb capacitat per a l’acció i que promoguin una millora del medi. A més, es pretén potenciar el coneixement del medi ambient del país i de la cultura de la sostenibilitat en l’entorn educatiu. Un altre dels objectius és ambientar els centres educatius, vetllant per la millora de la gestió dels recursos a l’escola, així com la introducció de la sostenibilitat en el currículum escolar.

D’altra banda, es pretén implicar tota la comunitat educativa dels centres, des dels alumnes i les seves famílies fins al personal docent i no docent. Tanmateix, en ser un projecte que està present en diversos centres i sistemes, es pretén dinamitzar una xarxa d’intercanvi i comunicació entre ells.

Per esdevenir una escola verda els centres han de passar per cinc fases, com conèixer l’estat ambiental del centre i les motivacions de la comunitat educativa, establir els objectius i les línies d’actuació que l’escola creu necessari treballar per millorar la seva ambientalització o dissenyar i programar accions de treball a curt i mitjà termini.
Etiquetes
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts