x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Infraestructura

Reforç urgent del mur de contenció a l'escola d'Encamp

Govern i el comú d'Encamp treballen en la reubicació dels alumnes a altres espais, com podria ser el Complex Esportiu.
Escola Andorrana de Segona Ensenyança de la Vall d'Orient a Encamp

Escola Andorrana de Segona Ensenyança de la Vall d'Orient a Encamp

Escola Andorrana de Segona Ensenyança de la Vall d'Orient, a Encamp.

ARXIU
Actualitzada 01/09/2020 a les 13:38
El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha licitat en la modalitat d'emergència les obres de reforç del mur ancorat a l'Escola Andorrana de Segona Ensenyança de la Vall d'Orient, a Encamp. Els treballs en el mur perimetral provocaran que el pati i diverses aules adjacents quedin inhabilitades. El mur és objecte de seguiments i inspeccions periòdiques anuals i quan es va fer l'estiu del 2019, tot indicava que els valors de tensió dels ancoratges eren segurs. En la revisió d'enguany, s'ha constatat un increment molt elevat de la tensió del mur per un moviment del terreny posterior que no era previsible, segons l'informe dels enginyers especialitzats. 

Davant d'aquesta situació, Torres ha encarregat l'inici de les obres per reforçar la seguretat estructural. La intervenció consistirà en una nova fila d'ancoratges i bigues metàl·liques que s'adossaran sobre el parament del mur. També es preveu instal·lar un sistema per drenar l’aigua que pugui acumular-se darrere la paret. En aquest sentit, Govern i el comú d'Encamp treballen en la reubicació dels alumnes a altres espais, com podria ser el Complex Esportiu. 

La declaració de modalitat d’emergència de les obres suposa que un cop s’acabi el termini per presentar ofertes el 9 de setembre, les obres comencin de manera immediata, és a dir que ho faran just abans de l'inici de curs, el dia 14. La durada prevista de les obres és de tres mesos i el cost encara està per estimar. Paral·lelament, des que es va tenir constància de l’informe realitzat aquest agost, es mesura diàriament la instal·lació per comprovar si hi ha moviments indiquin un augment de la inestabilitat del mur. Com a mesura de prevenció, s'ha acordat amb el ministeri d'Educació inhabilitar una zona del centre fins que es pugui assegurar un nivell suficient de solidesa del mur. 
Etiquetes
Veure’n més
13
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts