x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Estadística

Les grans superfícies van vendre un 1,8% menys durant el juny

Un consumidor amb dos cistells de fruita.

Les grans superfícies van vendre un 1,8% menys durant el juny

Un consumidor amb dos cistells de fruita.

Fernando Galindo
Actualitzada 01/09/2020 a les 06:51
Les vendes de les grans superfícies del comerç al detall van registrar unes vendes significativament més positives que al maig, en què van caure un 33% en comparació amb el mateix mes del 2019. Amb tot, en el balanç general, el juny també va registrar xifres negatives, amb una disminució de les vendes de l’1,8% amb relació al mateix mes de l’any passat, segons va indicar ahir el darrer informe del departament d’Estadística de Govern.

Mirant el desglossament pel tipus de producte, els alimentaris van augmentar un 1,8%, mentre que la resta de productes van caure un 4,7%. Aquesta variació general anual se situa per sota de les xifres d’Espanya (+2,7%) i França (-1,0%). Pel que fa a l’índex de vendes a preus constants, és a dir, descomptant l’efecte dels preus, les grans superfícies van vendre un 2,1% menys el juny d’enguany amb relació al del 2019, amb una disminució de l’1,3% dels productes alimentaris i del 3,4% de la resta.

Pel que fa al volum de dones i homes ocupats en les grans superfícies comercials el mes de juny, el 64,6% correspon al gènere femení i el 35,4% restant al gènere masculí, una distribució que presenta una gran estabilitat durant els darrers dotze mesos. De fet, si comparem les dades amb el mateix període de l’any anterior, la proporció de dones ocupades en aquest tipus d’establiments va créixer un 2,1% el mes de juny. D’altra banda, la proporció d’homes ocupats en les grans superfícies va caure el 3,7% durant aquest mateix mes.

Quant a l’ocupació per tipus de jornada laboral, el personal ocupat a les grans superfícies comercials al juny es va distribuir entre el 82,7%, que té una jornada laboral a temps complet, i el 17,3% restant dels ocupats, que gaudeix d’una jornada laboral a temps parcial. Així mateix, per causa de la Covid-19 alguns establiments van reestructurar la jornada laboral per tal de poder conservar tots els llocs de feina.
Etiquetes
  • #1 És clar
    (01/09/20 08:08)

    És lògic, les fronteres estaven obertes i es podia baixar a la Seu a comprar, és molt més barat i recuperes l'IVA.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts