EDUCACIÓ

Autea treballa amb Política Lingüística per adaptar els exàmens de certificació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació d’afectats d’autisme d’Andorra, Autea, està treballant amb el servei de Política Lingüística de Govern per adaptar els exàmens per obtenir la certificació del català. En aquest context, la presidenta de l’entitat, Inés Martí, va subratllar que “és important que les persones amb TEA (trastorn de l’espectre autista) puguin obtenir el màxim de certificacions possibles per tal que puguin anar fent currículum”.

En aquest sentit, va remarcar que l’adaptació dels exàmens és vital per als joves i va explicar el cas d’un noi amb autisme que no va poder passar la selectivitat amb 18 anys, però gràcies a la predisposició dels responsables de les proves, que li van oferir la possibilitat de fer l’examen oral, va poder obtenir la certificació per a majors de 25 anys.

La primera vegada que es va presentar als exàmens el jove es trobava en un moment en el qual estava vivint molts canvis en el seu entorn, un element que desconcerta molt les persones amb TEA i que sovint acaba amb l’aïllament dels joves, que no continuen en un ambient formatiu. “Això és el que demanem, que se sigui flexible i es prenguin les mesures necessàries perquè tothom pugui formar-se i treballar en el seu projecte de vida”, apuntava.

Martí es va reunir la setmana passada amb el Govern per seguir millorant la vida de les persones amb un trastorn de l’espectre autista que viuen al país i va celebrar la predisposició de l’executiu durant la conversa que van mantenir.

tracking