pandèmia mundial

Aforament limitat a la missa de Meritxell

La síndica realitzarà el discurs a l’aire lliure i es faran més litúrgies al llarg de la setmana

Aforament limitat a la missa de MeritxellARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pandèmia provocada pel coronavirus ha obligat a modificar diversos esdeveniments al llarg dels mesos i el Dia de Meritxell no en serà una excepció. Les autoritats han modificat la previsió d’actes que es fan habitualment per tal d’adaptar-se a les mesures sanitàries establertes i complir amb els aforaments i les distàncies imposades. La diada començarà com de costum amb el discurs de la síndica general, però enguany l’escenari en el qual es realitzarà no serà Casa de la Vall. Roser Suñé realitzarà el seu discurs a dos quarts de deu del matí al vestibul del Consell General per tal de mantenir la distància de seguretat entre els assistents marcada per les autoritats sanitàries. Amb el mateix objectiu, el Consell General, a més, ha decidit reduir a 50 el nombre d'assistents a l'acte, entre els quals hi haurà els 28 parlamentaris i part dels membres del Govern.

Un cop acabat, com també és habitual, es pujarà al santuari de Meritxell, on es realitzarà l’ofici en honor a la patrona del Principat. Aquest any, però, a diferència de la resta, només podran assistir a la missa les síndiques generals i els presidents dels grups parlamentaris. Per part del Govern tampoc no hi podran assistir tots, només hi anirà una part de l’executiu en representació de la institució. Pel que fa a la resta d’autoritats, s’ha acordat que també hi assisteixin representants. En el cas dels comuns, per exemple, només hi aniran els cònsols majors o, en el seu lloc, els cònsols menors.

L’objectiu de tot plegat és limitar l’aforament al santuari a unes 120 persones, de les quals es calcula que una mica més d’una trentena seran autoritats i la resta d’espai estarà reservat a la ciutadania. Seran els capellans de cada indret els que repartiran les invitacions per omplir els 90 llocs que quedaran lliures un cop descomptats els ocupats pels representants de les institucions.

En cas que hi hagi residents que pugin al santuari malgrat no tenir la invitació, se’ls prohibirà l’entrada a la missa per la falta d’espai. Per donar resposta a la ciutadania que vulgui assistir a la missa i no pugui s’ha decidit realitzar diverses cerimònies el mateix dia de la festivitat i també durant aquella setmana, per tal de garantir sempre la distància de seguretat necessària entre els assistents.

Aquest any, a més, la tradicional missa tindrà una altra novetat i és que comptarà amb la presència del nunci apostòlic, que estarà de visita al Principat aquells dies. Bernardito Cleopas Auza, que va ser nomenat pel Vaticà nunci apostòlic a Andorra i Espanya el mes d’octubre passat, presidirà l’ofici juntament amb el Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives.

tracking