Política

Vela lamenta que el Govern no preveu fer inversions en cultura

En l’Horitzó 2023 que es va presentar per afrontar la resta de legislatura

Vela lamenta que el Govern no preveu fer inversions en cultura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera general del Partit Socialdemòcrata, Susanna Vela, denuncia que l’Horitzó 2023, el pla anunciat pel Govern que ha de servir de full de ruta per afrontar els dos anys i mig que queden de legislatura, no conté partides reals d’inversions destinades als diferents sectors culturals del país. En aquest sentit, Vela havia demanat al ministeri de Cultura conèixer les diferents actuacions que s’havien portat a terme i el que es preveia en una pregunta escrita presentada al Consell General, però la resposta obtinguda no va satisfer la presidenta del PS, que va manifestar que “en la resposta escrita que ens van donar, expliquen què van fer durant el confinament però hi he trobat a faltar quins diners hi destinen d’ara endavant”.

En relació a algunes de les mesures legislatives que es van anunciar i que podrien tenir incidència en els sectors culturals, com la llei de mecenatge o la de l’estatut de l’artista, Vela va comentar que “no han presentat cap tipus de novetat amb aquestes lleis. Tot això ja estava previst i fins i tot alguna d’aquestes propostes ja anava en els programes electorals d’algun dels partits que integren la majoria”.

No obstant això, la consellera del PS va valorar els esforços que s’han fet durant la quarantena, i que sí que formaven part de la resposta escrita que li va remetre la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva. Malgrat tot, la presidenta del PS va remarcar que “de cara al futur, no hem vist cap tipus de projecte ni de planificació al respecte de com es vol fer per tal de donar suport a la cultura” i va afegir que “tampoc sabem quines són les infraestructures que volen fer”.

tracking