Empreses

Projecte per recuperar les motos Ossa de trial a Andorra

La part més complicada és recuperar el motllos que tenia Gas Gas

Projecte per recuperar les motos Ossa de trial a Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xavi Casas vol ressuscitar l’emblemàtica marca de motos Ossa, que va tenir molts anys de lluïment a Catalunya. El veterà pilot de bicitrial segueix amb les dues rodes però ara amb les motos, i es troba centrat, mitjançant l’empresa Inversions Patrimonials, a fabricar un nou model d’Ossa a partir de la del disseny del 2015, quan la també empresa catalana Gas Gas va fer fallida.

Casas vol que la iniciativa sigui cent per cent andorrana, amb la cadena de producció a Andorra i amb la il·lusió de fer pujar al cim del trial un pilot andorrà. Els objectius són molts ambiciosos, per als quals està centrat exclusivament, segons va explicar al Diari des de fa un any i mig, i ara segueix buscant inversors que l’ajudin a catapultar el projecte.

La idea és iniciar la producció de motocicletes a partir de l’any que ve, unes 200 unitats per arrancar i 400 a partir del 2022. Als inversors els explica que disposa de la titularitat de la marca en diversos països i que comercialitzarà sota llicència en els països on no és titular de la marca.

Motllos

Casas es mostra entusiasmat, però recorda que arribar a bon port depèn bàsicament de recuperar els motllos i les peces amb els quals es va fabricar la motocicleta del 2015, que lògicament patirà variacions per modernitzar algunes parts de la màquina i convertir-la en una motocicleta del 2021. La idea és que tant el motor com l’enginyeria es facin a Andorra, com també s’intentarà que els pilots professionals siguin andorrans. L’expilot assegura que té molt definit el pla de vendes i màrqueting i l’amortització, i que té el suport de bancs i de moment només hi ha hagut un contacte amb Actua per presentar de forma superficial el projecte. Ara funcionen dues motos que serveixen de prova, i Casas aclareix que Ossa no serà andorrana, però amb la llicència, les motos de trial podran competir amb el nom de la marca.

tracking