pandèmia mundial

El cribratge a Escaldes dispara la xifra de casos actius fins els 215

Salut ha detectat 52 positius nous durant el cap de setmana, amb 20 contagiats més relacionats amb els esports d'estiu

Set infants positius als esports d'estiu del comú d'Escaldes@Interescaldes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cribratge realitzat a 353 persones dels esports d'estiu d'Escaldes-Engordany ha permet detectar 20 contagis nous durant el cap de setmana, que situen la xifra total de casos arran del brot en 27, dels quals 19 són monitors i 8 són infants. Aquesta xifra ha fet disparar el nombre de casos detectats durant el cap de setmana, amb 52 nous positius. El nombre de persones que han contret el virus des de l'inici de la pandèmia ja és de 1.176 i els actius se situen en 215, 46 més que divendres. Hi ha hagut sis recuperats més i un total de 908, mentre que dues persones més han ingressat a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell durant el cap de setmana. Quatre dels ingressats es mantenen a planta i a la Unitat de Cures Intensives hi roman un pacient, un home de 52 anys.

El ministre Portaveu, Eric Jover, ha estat qui ha detallat avui aquestes dades sanitàries en roda de premsa, en la qual ha estat acompanyat per Mireia Garcia. La metgessa en Salut Pública del ministeri harecordat el procediment general que se segueix quan es detecta un cas positiu. Tant la persona infectada com els seus contactes directes s’aïllen i se’ls realitzen proves. Per contra, "els contactes de contactes", ha indicat, "no són de risc i per tant no s'han d'aïllar". També ha remarcat la importància de quedar-se a casa si es tenen símptomes: "cal posar-se en contacte amb el metge referent i evitar contactes que puguin suposar noves infeccions".

Cap infant tornarà pel darrer torn

Aquells infants i monitors dels esports d'estiu d'Escaldes-Engordany que han estat positius hauran de aïllar-se, tal i com marca el protocol del ministeri de Salut, però aquest també obliga que aquells que siguin negatius no poden tornar a participar a les activitats. Així ho ha expressat el comú en un comunicat en què indica que el darrer torn dels esports d'estiu estarà conformat únicament per infants i monitors nous. Concretament seran 43 infants i 12 monitors, amb els quals es donarà per finalitzades les estades estivals per aque any, tal i com marcava el calendari.

En el comunicat, el comú ha volgut puntualitzar alguns detalls arran de l'enuig d'alguns pares de nens que han hagut de passar les proves. En aquest sentit, s'ha detallat que qui s'encarrega de la gestió d'aquest afer és el ministeri de Salut, i la corporació no coordina cap aspecte sanitari. "El comú només ha dut a terme la tasca de convocatòria i repartiments d'horaris als nens i monitors llistats, a demanda del ministeri", s'ha especificat en l'escrit. Quant als resultats, el comú ha destacat que no disposa de les dades de ningú i que només les gestiona el ministeri, i que per tant ha de ser el Govern qui faciliti els resultats.

tracking