Meteorologia

Els bombers realitzen prop de 30 intervencions per la tempesta d'estiu

Alguns carrers es van convertir en rieres d’aigua fruit de les fortes precipitacions

Els bombers realitzen prop de 30 intervencions per la tempesta d'estiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cos de bombers va realitzar un total de 27 intervencions entre la nit de divendres i la matinada de dissabte fruit de la tempesta d’estiu que va colpejar arreu del territori. Segons van informar a través de les xarxes socials, les fortes pluges i les ratxes de vent van obligar els agents del cos a actuar en situacions d’inundacions, caiguda d’arbres i revisió de façanes.

D’aquesta manera, les prediccions meteorològiques es van complir i durant l’epicentre de la tempesta, al voltant de les nou de la nit, es van poder veure rius d’aigua pel centre de la capital, com és el cas del carrer Doctor Mitjavila. De fet, fins i tot també es van poder apreciar gruixos de calamarsa que van perdurar diverses hores fruit també de la davallada de les temperatures.

Entre les principals afectacions de la tempesta cal destacar una esllavissada a la carretera dels Cortals d’Encamp, a l’alçada de les Pardines. Així mateix, també s'han produït caigudes d'arbres al Parc Central, al quilòmetre zero, a Encamp i al Punt de Trobada i despreniment de pedres de talussos a la carretera de la Comella. Amb tot, no hi ha hagut ferits ni grans danys en immobles, a excepció d'algunes inundacions en baixos i alguns jardins.

A tall d’exemple, el Servei Meteorològic d’Andorra va informar que al roc de Sant Pere es van acumular 70 litres per metre quadrat d’aigua, 44,4 a la borda Vidal o 45 a les Salines. Pel que fa al vent es van assolir ràfegues de fins a 78,5 quilòmetres per hora a la borda Vidal, 74,2 a la Comella o 65,6 al roc de Sant Pere.

Per la seva banda, des de Protecció Civil van assegurar ahir que no van realitzar cap acció sobre el terreny tot i que, davant l’alerta taronja de tempestes, sí que van fer tasques de prevenció per controlar uns aiguats que encara podrien tornar a fer acte de presència avui, encara que amb menor virulència. De fet, ahir ja es van arribar a obrir algunes clarianes i tan sols a la tarda es van produir alguns febles ruixats. D’altra banda, els nou punts de control que Protecció Civil té repartits pel territori per mesurar el cabal del riu no van notificar cap alerta per desbordament. Igualment, durant tot el cap de setmana s’han mantingut contactes amb els diferents cossos de seguretat i els serveis de circulació dels comuns per revisar els protocols i prendre decisions amb anticipació com és el tancament dels passeigs a la vora del riu.

tracking