Pandèmia mundial

Set infants positius als esports d'estiu del comú d'Escaldes

La detecció de sis nous casos obligarà a cribrar les 300 persones que participen al casal d’estiu

Set infants positius als esports d'estiu del comú d'Escaldes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre portaveu, Eric Jover, va comunicar ahir la detecció de sis nous casos de Covid-19 vinculats al brot dels esports d’estiu d’Escaldes-Engordany, una xifra que eleva a set el nombre de positius relacionats amb el mateix grup de convivència del casal d’estiu. Concretament, segons va detallar el ministre, dins de la xarxa de contactes del primer infant que va resultar contagiat s’han diagnosticat tres positius en menors i tres més en monitors. Per tot plegat, amb l’objectiu de seguir la traçabilitat del virus, Jover va anunciar que en els propers dies es realitzarà un cribratge a les 300 persones que participen als esports d’estiu –200 infants i 100 monitors–, les quals hauran de romandre en aïllament domiciliari fins que hagin resultat negatius per partida doble.

D’aquesta manera, el portaveu de l’executiu va assegurar que el campus escaldenc no podrà reprendre la seva activitat amb total normalitat fins que no s’hagin obtingut els resultats del cribratge. Des del comú, això sí, van assenyalar que la setmana vinent s’incorporaran al casal 43 infants nous i 12 monitors nous per continuar amb els esports d’estiu.

Pel que fa a la resta de l’actualització sanitària, Jover va informar que el nombre de casos actius va situar-se en 169 –17 més que dimecres– i el nombre de casos totals ja s’enfila als 1.124 –26 més que dimecres–. Per altra banda, hi ha hagut nou altes mèdiques i la xifra de recuperats des de l’esclat de la pandèmia va pujar fins als 902. Pel que fa a les defuncions, aquestes continuen estabilitzades en 53. En detall, va subratllar que s’ha diagnosticat també un cas positiu dins de Clara Rabassa relacionat amb un empleat que fa tasques de suport i que no està en contacte amb els padrins. Igualment, també s’ha trobar un positiu al VPC Andorra.

Paral·lelament, Jover va comentar que hi ha actualment tres pacients ingressats a l’hospital, dos d’ells a planta i un a la UCI. “La clau de volta de la nostra resposta a la Covid-19 és la saturació sanitària i en aquest moment hem de ser optimistes”, va declarar en al·lusió al panorama internacional dels rebrots.

D’altra banda, el ministre va exposar ahir que en les darreres 24 hores s’han realitzat 585 proves TMA. De fet, Jover va augurar que de cara a les properes setmanes, especialment amb els cribratges escolars, la xifra segueixi augmentant fins a arribar als 1.000 tests diaris. “Certament es tensionarà el servei de diagnòstic de l’hospital”, va dir. En referència al cribratge, Jover va destacar la utilitat d’haver resseguit grups sentinella, ja que va afirmar que les mesures aplicades al sector turístic “han permès demostrar que l’arribada de gent de fora no suposa un risc per als treballadors”. Precisament, el ministre va incidir que l’origen de la majoria dels casos “prové de la nostra mobilitat fora del país”.

ELS PENITENCIARIS PASSARAN LA SEGONA PROVA DILLUNS VINENT

Vint-i-nou agents penitenciaris passarà el proper dilluns la segona prova TMA, fruit del cribratge a què s’han sotmès després que un dels carcellers donés positiu. Així ho van confirmar al Diari fonts properes als agents. A més a més, durant la primera onada de proves a les quals van ser sotmesos, tots els resultats van ser negatius. D’altra banda, i juntament amb els treballadors del Centre Penitenciari de la Comella, també es va aplicar un cribratge a tots els reclusos. Així com els agents, tots els resultats de les proves a què van ser sotmesos els presos arran del positiu de l’agent, van donar un resultat negatiu. D’altra banda, els diferents contactes que tenia el treballador amb Covid-19 van ser organitzats en dos grups en funció del contacte, i es van separar entre els més directes i els que eren indirectes. D’aquesta manera, es va establir el protocol habitual en aquests casos, i les 12 persones que havien estat en contacte directe amb l’agent van rebre la baixa i se’ls manté en aïllament als seus domicilis, a l’espera de la segona prova TMA que confirmi que no hi ha cap contagi per tal que es puguin reincorporar a la seva feina com més aviat millor. Pel que fa als contactes indirectes del carceller que va donar positiu per coronavirus, també resten pendents de la segona prova (com la resta de treballadors) però en el seu cas, continuen assistint al seu lloc de feina, això sí, extremant les mesures de precaució. Concretament, en aquesta situació es troben un total de 17 agents.

Set infants positius als esports d'estiu del comú d'Escaldes

Set infants positius als esports d'estiu del comú d'Escaldes

tracking