x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Més de la meitat dels infants diuen que els ha estat fàcil seguir estudiant des de casa

Els que han tingut més dificultats ho relacionen amb la falta de motivació i la manca de formació
Una professora en una aula sense alumnes.

Més de la meitat dels infants diuen que els ha estat fàcil seguir estudiant des de casa

Una professora en una aula sense alumnes.

Fernando Galindo
Actualitzada 29/08/2020 a les 06:32
Els resultats del segon observatori del 2020 elaborats pel CRES evidencien que més de la meitat dels infants, concretament el 57%, han tingut facilitats per continuar els estudis des de casa durant el període de confinament. En aquest sentit, la mateixa enquesta reflecteix que un 38,7% dels menors considera que han tingut dificultats per seguir desenvolupant l’activitat lectiva de forma virtual.

Respecte a aquest darrer punt, cal destacar que hi ha més dones (46%) que homes (31%) que diuen que als seus fills els ha resultat “difícil o molt difícil”. Per franges d’edat, també cal remarcar que els que tenen fills entre sis vuit anys són els que diuen que més dificultats han tingut (48%), mentre que els que manifesten que més facilitat han tingut són els que tenen fills entre 15 i 17 anys (29%).

A l’hora de valorar els motius pels quals els infants han tingut impediments per progressar acadèmicament, la majoria de respostes es decanten per la falta de motivació i la concentració des de casa, per la manca de formació i preparació sobre el sistema o les dificultats dels pares per substituir el paper dels professors.

La convivència amb els fills
D’altra banda, pel que fa a la convivència amb els fills, un 61,2% dels adults enquestats sostenen que han passat el confinament bé o molt bé, mentre que un 21,6% opina que regular i un 15,9% declara que malament o molt malament. Les respostes amb tendència positiva ho atribueixen al fet que han passat “bons moments en família” i que han sabut mantenir distraccions a la llar, com poden ser els videojocs, la lectura, la televisió o Internet. No obstant , els qui valoren de forma negativa el període de confinament ho vinculen al fet de no poder sortir al carrer o no socialitzar-se.


Així mateix, davant la pregunta sobre si el confinament ha tingut conseqüències negatives per a la salut dels fills, els pares creuen majoritàriament (en un 72%) que el confinament no passarà factura emocional en el creixement dels seus fills. En aquest sentit, tan sols un 15,7% pensa que ha tingut alguna conseqüència negativa però només durant el temps de confinament i un 9% diu que ha tingut conseqüències negatives a curt i mitjà termini.
Etiquetes
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts