Situació sanitària

El cribratge massiu a la Seu es tanca amb 1.338 proves

El cribratge massiu a la Seu es tanca amb 1.338 provesPOLICIA LOCAL DE LA SEU D'URGELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tercera jornada de cribratge massiu a la població de la Seu d’Urgell va finalitzar ahir amb 1.338 proves PCR efectuades, segons va informar ahir al vespre RàdioSeu. D’aquesta manera, l’alta participació dels ciutadans ha permès assolir l’objectiu inicial de testar més d’un 10% de la població de la capital de l’Alt Urgell. De fet, ja des de bon matí l’exterior del Centre Cívic va registrar ahir una nova onada de cues, en aquest cas de persones compreses en la franja d’edat d'entre 36 i 50 anys, que van permetre recollir un total de 510 mostres. En aquest sentit, cal recordar que dijous va ser el torn per als joves d'entre 16 i 35 anys, que també van respondre en massa a la crida, motiu pel qual l’alcalde del municipi alturgellenc, Jordi Fàbrega, es va mostrar molt satisfet.

Paral·lelament, la situació sanitària a la Seu d'Urgell s'està estabilitzant. Després de la baixada en el nombre de casos de dijous, ahir es van mantenir en 70 els malalts actius de Covid-19, dels quals 66 estan aïllats a casa i quatre es mantenen a la Fundació Sant Hospital, on en les darreres 24 hores es va produir una alta. Tot i això, l'índex de risc de brot va augmentar considerablement a la localitat alturgellenca fins a 911, quan ahir era de 793.

Salut inicia cribratges a Lleida

D’altra banda, ahir es van iniciar els cribratges massius a Lleida. Concretament, Balàfia, Pardinyes, Centre Històric, Mariola i Secà de Sant Pere són els barris on es realitzaran proves PCR els propers dies. Els cribratges van dirigits a les persones asimptomàtiques d’entre 18 i 40 anys, així com als seus cercles familiars que hagin pogut tenir una exposició de risc, i que es vulguin realitzar les proves de manera voluntària.

tracking