Ordenació comunal

Sant Julià regula l'accés rodat a la natura amb limitacions per a motocròs i enduro

Sant Julià regula l'accés rodat a la natura amb limitacions per a motocròs i enduroA. E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La carta blanca que tenien els vehicles motoritzats per accedir al medi natural de la parròquia de Sant Julià de Lòria -l’única que no tenia regulació sobre aquesta matèria- s’ha acabat. O almenys aquesta és la intenció del cònsol major, Josep Majoral, que ahir al berenador de Sant Cristòfol va anunciar la nova ordenació comunal, que servirà per donar resposta a una necessitat latent tenint en compte “com s’estaven destrossant els camins”. En aquest sentit, Majoral va explicar que la moto de trial podrà circular per tots els camins d’amplades inferiors a 2,5 metres, mentre que la moto d’enduro i de motocròs sí tindran limitacions atès que són “els vehicles que més fan malbé” el medi natural. A més, Majoral va explicar que la nova ordenació, aprovada en la darrera sessió de comú, ha estat consensuada amb la Federació de Motociclisme.

D’altra banda, dins de l’ordenació també es preveu un apartat específic en el sector de Camp de Claror, Camp Ramonet, Port Negre i Coll de Finestres. Sobre aquesta qüestió, l’ordenació estipula que els vehicles de més de dues rodes només podran circular, des del segon diumenge del mes de maig (inclòs) fins al primer diumenge de desembre (inclòs). Així mateix, des del primer diumenge de desembre i fins el segon diumenge del mes de maig, únicament podran circular vehicles adaptats tipus eruga.

En darrer lloc, Majoral va afegirque faran jurar als agents del departament de bosc perquè en cas de denúncia puguin tenir la potestat per incoar un expedient sancionador. Per tot plegat, el cònsol major va assegurar que les sancions podran arribar als 300 euros.

tracking