x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Sostenibilitat

El 85 per cent dels immobles tenen dèficits d'eficiència energètica

Els edificis necessiten una rehabilitació per adaptar-se a l’estàndard exigit actualment
Marc Rossell i Albert Gomà durant la compareixença.

El 85 per cent dels immobles tenen dèficits d'eficiència energètica

Marc Rossell i Albert Gomà durant la compareixença.

SFGA / JAViladot
Actualitzada 28/08/2020 a les 06:47
El 85 per cent del parc immoble d’Andorra no compleix els criteris d’eficiència energètica que marca la llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic (Litecc). Per a adaptar-se a la nova legislació, requeririen una rehabilitació. Així ho va explicar ahir el cap d’unitat de l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic, Albert Gomà, que va detallar que la dada s’extreu de les 700 etiquetes que han concedit des del gener, quan es va iniciar l’obligatorietat d’obtenir la qualificació energètica en qualsevol transacció immobiliària.

Aquest és precisament un dels elements clau del programa Renova, que ofereix ajudes en matèria d’eficiència energètica, energies renovables i rehabilitació d’edificis. Concretament en la millora de la qualificació energètica dels edificis, les ajudes directes poden suposar un 40% del cost dels treballs.

Enguany ja són 129 les sol·licituds d’ajuda que ha rebut Govern, una dada que implica un increment del 15% respecte a les dades del mateix període del 2019. Les sol·licituds rebudes fins ara esgoten el 60% de pressupost disponible per a ajuts directes i representen prop d’1,9 milions d’euros. La convocatòria d’enguany es va obrir el 27 de febrer i hi ha marge per demanar ajudes fins al 20 de novembre, sempre que no s’acabi abans el pressupost previst.

Durant la roda de premsa, també es va concretar que gràcies al programa Renova s’han implantat, fins a l’agost, quatre instal·lacions fotovoltaiques noves mentre que n’hi ha 11 més en cartera que “esperem que es puguin anar assolint”. En total, Andorra té 59 instal·lacions d’aquest tipus que sumen una potència total d’1,7 GW i que durant el 2019 van generar l’electricitat equivalent al consum elèctric de 430 llars.

Finalment, el programa amplia fins al 10% les ajudes directes als habitatges que s’integrin de nou al mercat de lloguer. Fins ara, set immobles se n’han beneficiat.
Etiquetes
  • #2 Nyap
    (28/08/20 11:40)

    Canvi climàtic... o més aviat enquitranament de superficies i destrucció de la flora?
    Si no fem més que cobrir el terra amb asfalt negre i/o formigó i eliminem els arbres, és llògic que la temperatura puji.
    No cal ser gaire intel·ligent per notar que als indrets aixoplugats per arbres i on hi corre aigua, la temperatura és molt més baixa que als deserts d'asfalt i pixats de gos.

    Respondre
  • #1 Quirse
    (28/08/20 11:11)

    I l'estat té deficiència de capital per mantenir la massa de funcionaris desorbitada. D aquí a posar sempre com a escusa el canvi climàtic, per tal de fer gastar els diners als privats i propietaris amb andròmines defectuoses que i suquen empreses molt ben relacionades amb el Govern i evidentment un augment de taxes estatals. Cal un canvi de model general al país immediat 

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2023 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts