Reportatge

Uns segons fatídics

Les imatges captades per una càmera demostren que el metge va tenir un estrany comportament quan encara no s’havia produït l’atropellament mortal.

Uns segons fatídics

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les imatges captades per la càmera de Mobilitat que han estat visionades per la policia, la batlle i els advocats els han deixat sorpresos perquè no s’aprecia res estrany més enllà de l’habitual picabaralla que passa cada dia a les carreteres andorranes. La seqüència comença a la rotonda d’Els Marginets on el jeep del turista espanyol cedeix el pas al cotxe que conduïa qui després va ser atropellat mortalment.

A les imatges -lògicament sense àudio- no s’aprecia cap irregularitat ni cap moment de tensió, només que el Mercedes Benz C220 de la víctima -que treballava de xofer professional en una companyia d’autocars- enfila el carril de l’esquerra per després entrar al McAuto situat a la carretera general 1, però ho fa creuant el carril dret i barrant el pas al jeep Mercedes Benz GLC amb matrícula espanyola del turista espanyol, un dentista d’origen iranià molt conegut a la seva població de Vilanova i la Geltrú, on té més d’una clínica dental. A partir d’aquí els fets enregistrats són els que van descriure els testimonis que van poder contemplar la terrible escena, excepte un detall que van passar per alt, uns segons que van ser decisius i fatídics per la falta de reacció del conductor estranger.

A la gravació es pot contemplar que el cotxe del resident andorrà entra del tot dins del carril del popular local de menjar ràpid i que en cap moment obstaculitza la marxa del vehicle del turista, que havia respost al canvi de carril amb una estrepitosa sonada del clàxon. Van ser uns segons, no gaires, però suficients perquè el metge i la seva dona haguessin reincorporat la marxa en direcció a Escaldes i tot hagués acabat en l’habitual bronca de trànsit. Estranyament, el jeep es manté aturat i a les imatges s’aprecia com de cop apareix l’altre conductor, visiblement irat, i comença a esbroncar a la finestra de la copilot. Després dona cops al capó del cotxe i es dirigeix cap el turista i quan es troba en el cantó exterior a la banda del volant, el metge arrenca el cotxe i es dirigeix cap a la víctima. Falta saber que li va passar pel cap.

tracking