x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Un 40% dels ciutadans creu que l'economia es recuperarà en 2 o 3 anys

El CRES ha presentat aquest matí els resultats de l'enquesta feta durant el primer semestre de 2020
El director del CRES, Joan Micó, durant la presentació dels resultats

Joan Micó

El director del CRES, Joan Micó, durant la presentació dels resultats

A. E.
Actualitzada 27/08/2020 a les 12:25
Un 40% dels ciutadans enquestats pel Centre de Recerca Sociològica (CRES) creu que la recuperació econòmica arran de la crisi de la Covid-19 per arribar als nivells d'abans trigarà entre dos i tres anys. Així ho ha fet saber el director del CRES, Joan Micó, durant la presentació dels resultats obtinguts a l'enquesta de l'Observatori del primer semestre de 2020. En aquest sentit, un 27%, dels quals gairebé la meitat són joves entre 18 i 24 anys, consideren que la recuperació es farà en menys de dos anys, un fet que també pensen persones amb estudis de formació professional (32,5%) o universitaris (29,5%), estudiants (58%) i treballadors del comerç, hoteleria i serveis personals (36%).

Pel que fa a les conseqüències que hi haurà al país després de la Covid-19, un 79,2% de la població preguntada considera que seran molt (22%) o bastant greus (57%), mentre que un 19% pensa que seran lleus i un 1,5% que seran gens greus. L'estudi del CRES també destaca que els més pessimistes amb les conseqüències econòmiques i laborals que hi haurà a Andorra són els enquestats de nacionalitat portuguesa i francesa, ja que entre un 85% i un 86% diuen que seran molt o bastant greus, i també ho diuen els ocupats com a personal administratiu (86%), els professionals o tècnics (82%), els que estan de baixa (87%) o a l'atur (81%) i els jubilats (81%).

Un 41,5% dels enquestats també creu que la recuperació serà més ràpida a Andorra que als països veïns, tot i que un 30% diuen que es farà a la vegada i un 24% serà més lenta. Les respostes sobre la situació econòmica personal de la població preguntada deixa entreveure que un 42% considera que és bona mentre que només el 8% i el 2% diuen que és dolenta o molt dolenta, respectivament. Els més joves, un 53%, diuen en major proporció que la seva situació econòmica personal és bona o molt bona i aquesta valoració disminueix en augmentar l'edat. Els enquestats de nacionalitat portuguesa són els que més qualifiquen la seva situació econòmica de regular (60%) i les persones amb estudis universitaris són les que més diuen que la seva situació econòmica és bona o molt bona (62%). Pel que fa a l'ocupació el CRES ha observat que els que en major proporció consideren que la seva situació és bona o molt bona són els estudiants (58%), els directius, propietaris i 42 comandaments intermedis (56%), el personal administratiu (58%) i els professionals i tècnics (65%), mentre que els treballadors no qualificats (60%), els treballadors de la indústria i la construcció (58%) i els jubilats (56%) la qualifiquen majoritàriament de regular, i els que més consideren que la seva situació és dolenta o molt dolenta són els aturats (51%). Així mateix, un 66% creu que la seva situació està igual que abans de la pandèmia i un 30% ha respost que ha empitjorat. Només el 3% creu que ha millorat i el CRES destaca que aquesta minoria són homes, joves entre 18 i 24 anys, treballadors de la indústria i la construcció, els professionals i tècnics i els estudiants. Les dones, els grups de més edat, els aturats i els treballadors del comerç, hoteleria i serveis personals, són els que més diuen que ha empitjorat.
Etiquetes
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts