pandèmia mundial

Positius als esports d'estiu de la capital i en una guarderia

Salut farà les proves TMA a 14 infants i tres monitors d'Andorra la Vella i cribarà als alumnes de l'escola bressol que ja tnei un cas de Covid en detectar un nou contagi

Joan Martínez BenazetFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salut ha informat aquesta tarda d'un cas positiu en els esports d'estiu d'Andorra la Vella que s'estan realitzant a Ciutat de Valls. El nen, que forma part d'un grup de 15 infants d'entre 8 i 14 anys, va assistir amb normalitat el dilluns i el dimarts a les activitats, ja que és asimptomàtic. El comú ha estat notificat aquest migdia del positiu i segons han explicat fonts al Diari, demà es faan les proves TMA als 14 infants i a tres monitors que van tenir en contacte amb ell. Els nens i els professionals no seran aïllats, sinó que realitzaran les activitats amb normalitat però amb mascareta per evitar qualsevol possible contagi. Així mateix, fonts del comú d'Andorra la Vella destaquen que en ser equips que es troben aïllats uns dels altres no caldrà fer proves a tots els nens i monitors que acudeixen a Ciutat de Valls.

Aquest cas se suma a dels esports d'estiu d'Escaldes-Engordany que també han detectat un positiu, fet pel qualdinou infants han estat cribrats aquest matí al Prat del Roure. El jove va ser diagnosticat ahir com a positiu de Covid-19 i el comú va activar els protocols de Salut i va aïllar tots els infants i monitors que havien coincidit amb ell. Es tracta d'un nen que dissabte va presentar símptomes i dilluns se li va fer la prova TMA. El jove va formar part del grup Tigres, de sis i set anys, en el torn de la setmana passada. Segons indiquen des del comú, aquest grup no té contacte amb la resta de nens ni amb altres monitors ja que sempre són els mateixos per cada equip. A més, des del comú han destacat que tots els espais i instal·lacions que es poden utilitzar per part dels grups de manera alterna són desinfectats rigorosament després del pas de cada grup.

Les proves d'aquest matí han involucrat 14 infants que havien coincidit en el mateix torn, així com cinc més que han estat en contacte amb nou dels infants del torn de la setmana passada que han repetit aquesta. A més, els quatre monitors i un substitut, també s'han sotmès als tests. Tots ells han estat aïllats als seus domicilis. La resta de grups i activitats dels esports d'estiu d'Escaldes-Engordany se segueixen desenvolupant amb normalitat donat que formen part d'unitats de convivència alternes que no s'han barrejat amb els positius.

Nou positiu a la guarderia on es va detectar un cas de Covid

El ministeri de Salut també ha informat aquesta tarda que s'ha detectat un nou positiu en la guarderia on ja hi havia un cas de Covid-19. Les autoritats sanitàries han procedit a aïllar a tot el grup de convivència de l'escola bressol i s'està duent l'enquesta epidemiològica entre tots els contactes. Als nens i nenes d'aquesta unitatconviventse'ls repetirà la prova diagnòstica d'aquí a una setmana mentre que la resta del centre seguirà funcionant amb normalitat.

tracking