x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Medi ambient

El programa Renova rep 129 sol·licituds fins a l'agost

La demanda d'ajuts per a assolir l'eficiència energètica d'immobles augmenta un 15 per cent
Actualitzada 27/08/2020 a les 14:39

El programa Renova s'ha consolidat un any més coma "exitós" en matèria d'eficiència energètica, energies renovables i rehabilitació d'edificis. Així ho ha destacat aquest matí el secretari d'Estat d'Agricultura i Medi Ambient, Marc Rossell, en una roda de premsa en què ha detallat que fins ara han rebut 129 sol·licituds d'ajuda. Aquest fet representa un increment d'un 15% en aquestes ajudes en un any que ha estat marcat per la crisi del coronavirus.

Les sol·licituds actuals esgoten el 60% de pressupost disponible per a ajuts directes i representen prop d'1,9 milions d’euros sol·licituds d’avals per a préstecs preferents. La convocatòria d'enguany es va obrir el 27 de febrer i hi ha marge per demanar ajudes fins al 20 de novembre, sempre que no s'acabi el pressupost abans.

Durant la presentació, s'ha especificat que el pla Renova ha permès la implantació de quatre noves instal·lacions fotovoltaiques durant aquests mesos mentre que n'hi ha 11 més en cartera que "esperem que es puguin anar assolint". En total, Andorra compta amb 59 instal·lacions d'aquest tipus que sumen una potència total d'1,7 GW i que durant el 2019 van generar l'electricitat equivalent al consum elèctric de 430 llars.

Un altre dels punts clau del programa és els recursos en la promoció de les actuacions en eficiència energètica que busquen la millora de la qualificació energètica dels edificis. Atenent la Llei d'impuls de la transició energètica i el canvi climàtic, Renova ofereix ajudes directes de fins al 40% del cost d'aquests treballs. Segons les dades presentades, el 85% dels edificis d'Andorra estan per sota dels llindars d'eficiència i necessitarien una rehabilitació per adaptar-se al nou estàndard energètic.

Finalment, en el marc de la Llei de mesures urgents en matèria d'arrendaments d'habitatge i per millorar el poder adquisitiu, el programa amplia fins al 10% les ajudes directes als habitatges que s'integrin de nou al mercat de lloguer. Fins ara són 7 els immobles que s'han beneficiat d'aquesta ajuda.

Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts