x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Consell de ministres

El mal estat actual de la Casa d'Areny Plandolit obliga Govern a fer obres

L’executiu adjudica treballs de millora a la CG-1 a Sant Julià i a la carretera de la Peguera
La Casa d'Areny Plandolit necessita una reforma.

El mal estat actual de la Casa d'Areny Plandolit obliga Govern a fer obres

La Casa d'Areny Plandolit necessita una reforma.

ARXIU
Actualitzada 27/08/2020 a les 06:41
El departament de Patrimoni Cultural ha constatat el progressiu agreujament de certes patologies en el sistema estructural de la Casa d’Areny Plandolit relacionats amb el drenatge i l’evacuació d’aigües pluvials, amb les condicions de ventilació i a la coberta que cal esmenar. És per això que el Govern ha aprovat la convocatòria d’un concurs públic per a la rehabilitació de l’immoble amb modalitat de contractació ordinària. Tal com va apuntar el ministre portaveu, Eric Jover, en la roda de premsa posterior al consell de ministres d’ahir, la casa va ser restaurada i reformada els anys 80 i convertida en museu. D’aleshores ençà, ha estat sotmesa a nombroses operacions periòdiques de manteniment preventiu i ara requereix una actuació més estructural.

D’altra banda, el Consell de Ministres també va aprovar ahir l’adjudicació dels treballs de contenció de la muntanya al punt quilomètric 9,5 de la CG1, a Sant Julià de Lòria, davant el despreniment d’una pedra que es va produir el 16 de maig d’enguany. Les obres, que es van licitar per concurs nacional urgent i obert, han recaigut en l’empresa Desplom per un preu cert de 46.279 euros.

El Consell de Ministres també va aprovar l’adjudicació dels treballs de reconstrucció i estabilització de la calçada de la CS 131, la carretera de la Peguera. La carretera, a l’alçada d’Aixirivall, va quedar tallada el 2 de juny per unes esquerdes que van aparèixer a la calçada i que, posteriorment i a causa de la pluja, van acabar provocant una esllavissada on va baixar part del talús, acompanyat de pedres, terra i vegetació. Posteriorment es va habilitar el pas alternatiu controlat per un semàfor, però restringit a veïns i vehicles lleugers.
 
GOS-SOS i Laika gestionaran la gossera i la gatera
El consell de ministres va aprovar ahir l’adjudicació definitiva de la concessió de la gossera i gatera oficials que es troben ubicades a la Borda Vidal, a Sant Julià de Lòria. El concurs ha atorgat la gestió de la gossera a l’associació protectora dels animals GOS-SOS, i la gestió de la gatera a l’associació protectora dels animals LAIKA. Amb l’adjudicació dels serveis públics a les associacions és compleixen els objectius que perseguia el concurs com ara afavorir que les entitats protectores tinguin un rol més destacat en relació al foment de les adopcions i la tinença responsable d’animals de companyia. La voluntat de l’adjudicació és poder desenvolupar un model de gestió més integral en el qual també es faci especial èmfasi en la difusió del dret a la protecció dels animals d’acord amb la normativa vigent i els principis i valors propis de les societats més avançades pels quals s’ha de regir el benestar animal.
  • #8 Toni
    (27/08/20 12:59)

    Patrimoni va dir..
    Als nostres governants l'unic patrimoni que els importa es l'inmobiliari i el que es puguin emportar a casa seva quan pleguin. La resta son coses que molesten i els prenen temps, i no serveixen per res. Son aixi de curts.

    Respondre
  • #7 Patrimoni
    (27/08/20 12:26)

    Algú em podria dir qué fan la gent de patrimoni???? S'enfonsa Sant Vicens, La casa A-P está en mal estat, doncs qui se'n cuida del patrimoni???

    Respondre
  • #6 Dolors63
    (27/08/20 11:43)

    Un patrimoni que no hauríeu de deixar perdre, és una casa sorprenent i no et deixa indiferent.

    Respondre
  • #5 Ian
    (27/08/20 11:09)

    "El 1972 el Consell General de les Valls la va comprar i restaurar, per posteriorment convertir-la en museu"

    https://ca.m.wikipedia.org/wiki/Casa_d%27Areny-Plandolit

    Respondre
  • #4 Pere
    (27/08/20 10:59)

    Vigileu, que no us passi com a St Vicenç, i s'ensorri la barraca...

    Respondre
  • #3 money money
    (27/08/20 10:57)

    i quan van pagar en aquella època el Consell General?... Suposo que 100 cops el preu que valia la barraca...

    Respondre
  • #2 Carolina
    (27/08/20 09:37)

    Contestant al comentari número 1. Sería interessant que abans de fer el seu comentari s'informes qui es el propietari de la Casa Museu. Va ser adquirida fa més de 40 anys pel Consell General. La familia d'Areny-Plandolit no n'es propietaria en absolut.

    Respondre
  • #1 ajudes famila areny plandolit...
    (27/08/20 08:50)

    Els Areny Plandolit estan carregats de calers i encara necesiten ajudes per pagar la barraca¿?...

    Respondre
8
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts