x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Cues per fer les proves del cribratge a la Seu d'Urgell

Els tests es realitzen al Centre Cívic i avui és el torn per als ciutadans de 16 a 35 anys
Cues per fer les proves a la Seu

Cues per fer les proves a la Seu

Aquest matí s'han seguit acumulant ciutadans per dur a terme el test.

Les cues per fer les proves del cribratge a la Seu d'Urgell

Cues per fer les proves del cribratge a la Seu d'Urgell

Les cues per fer les proves del cribratge a la Seu d'Urgell

Jordi Fàbrega
Actualitzada 27/08/2020 a les 13:07
El departament de Salut de la Generalitat va iniciar ahir el cribratge massiu a la Seu d’Urgell fent proves als treballadors del sector de la restauració que encara no se l’havien fet. Avui és el torn de les proves PCR a les persones empadronades a la ciutat que tenen entre 16 i 35 anys, demà per a les de 36 a 50. Des de les onze, que han arrencat les proves, s'han registrat cues a l'exterior del Centre Cívic el Passeig, l’espai habilitat des de fa unes setmanes per a la recollida de mostres.

Segons la darrera actualització, els casos actius han baixat fins els 70, dels quals cinc estaven ingressats a planta a la Fundació Sant Hospital. Pel que fa a l’índex de risc de rebrot, aquest se situava ahir en 793, xifra superior a la de 729 de dimarts. La taxa de reproducció del virus havia baixat en aquest període d’1,76 a 1,60.

El cribratge massiu de la Seu d’Urgell s’allargarà fins demà, amb l’objectiu d’haver dut a terme un miler de PCR fins aquell moment. Val a dir que un 15% de les més de 200 practicades durant el cap de setmana passat van sortir positives, fet que va motivar la decisió de fer proves tant a treballadors del sector de la restauració com a persones residents a la ciutat que tinguin entre 16 i 50 anys.

D’altra banda, la xifra de persones aïllades per ser contactes estrets d’algun cas positiu, es torna a situar per sota del mig miler i suma un total de 440. Ara com ara, tots els brots detectats al municipi estan relacionats amb activitats socials, ja sigui en locals de restauració o en domicilis particulars. En aquest sentit, un 80% dels casos positius provenen de trobades de familiars i amics, motiu pel qual es demana reduir els contactes i que aquests es duguin a terme respectant la distància interpersonal, fent una adequada higiene de mans i portant en tot moment la mascareta. 

Respecte al cribratge, des de l’ajuntament de la Seu d’Urgell i el departament de Salut, es demana que sobretot es realitzin la prova totes aquelles persones dels col·lectius esmentats que hagin estat en contacte amb gent o grups de gent sense respectar la distància de seguretat i/o dur la mascareta.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts