Trànsit

Aleix carrega contra la decisió de Marsol al carrer Sant Andreu

El conseller de DA a Escaldes lamenta la decisió unilateral de la seva companya de partit i cònsol

Aleix carrega contra la decisió de Marsol al carrer Sant AndreuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller demòcrata al comú d’Escaldes-Engordany, Miquel Aleix, va criticar la decisió “unilateral” del comú d’Andorra la Vella de fer de sentit únic el carrer de Sant Andreu. La corporació que encapçala la també demòcrata Conxita Marsol va decidir fer una prova pilot establint la direcció única a la via, sense parlar-ho prèviament amb Escaldes, per on també passa el carrer.

En aquest sentit, el líder de DA al comú d’Escaldes, va lamentar que aquesta decisió s’hagués pres sense tenir en compte l’opinió de la seva parròquia i va afirmar que “no trobo correcte que aquesta decisió s’hagi pres de manera unilateral. Considero que s’hauria hagut de parlar entre els dos comuns, perquè és una decisió que afecta les dues parròquies”.

Per part de l’oposició a Marsol, el socialdemòcrata Sergi Gonzàlez va explicar que “ens hem assabentat de tota la prova pilot per la premsa. No s’ha reunit cap comissió de circulació del comú des de l’inici del mandat; no ens han compartit cap tipus d’informació ni per part de la cònsol ni per part del conseller encarregat dels temes de mobilitat i circulació”.

Sobre les possibles afectacions en el trànsit que té aquesta decisió, Aleix va dir que “la circulació al país ja és prou complicada com perquè es vagin prenent decisions unilaterals” i va afegir que “quan comencin les escoles, això provocarà que hi hagi un col·lapse al final de Fiter i Rossell, a més a més de les rotondes amb doctor Mitjavila i a la Dama de Gel”.

Gonzàlez va ser més prudent i va comentar que “volem creure que l’equip de govern d’Andorra la Vella ha pres aquesta decisió a partir d’uns estudis de mobilitat. Però, com que no tenim cap tipus d’informació, no podem valorar les motivacions que han portat a la corporació a tirar endavant aquest canvi. Sí que ens consta que el comú d’Escaldes no ha estat informat i que a més a més, entre les persones que hi circulen, aquesta decisió no ha tingut massa bona acollida; veurem que passa si es manté la prova pilot quan comencin les escoles”.

Aquestes crítiques se sumen a les que, la setmana passada, va fer el comú d’Escaldes-Engordany a través del seu compte de Twitter, on van respondre les queixes d’una usuària que lamentava el canvi de sentit del carrer. En aquest sentit, la corporació que lidera la socialdemòcrata Rosa Gili, va voler deixar molt clar que tota la responsabilitat d’aquest canvi era d’Andorra la Vella i que no se’ls havia consultat en cap moment per res.

tracking