pandèmia mundial

El positiu d'un infant obliga a cribrar una guarderia

Actualment hi ha 152 casos actius a Andorra, amb 38 contagis nous en els últims dos dies

El ministre Martínez Benazet ha anunciat que hi ha 63 contagis per rebrotsSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut, Joan MartínezBenazet, ha informat que hi ha hagut un positiu d'un infant que va presentar símptomes en una guarderia del país. A hores d'ara s'està cribrant els seus contactes i la resta d'infants de la guarderia, així com els treballadors. Segons el ministre, els primers resultats que han arribat han estat negatius.

Aquest positiu se suma als 243 que hi han hagut des del passat 13 de juliol, quan es va detectar el primer rebrot en una obra d'Escaldes-Engordany. MartínezBenazetha fet avui una nova actualització de la situació sanitària a Andorra, on actualment hi ha 152 casos actius. En els darrers dos dies s'han detectat 38 positius nous i 16 recuperacions que situen la xifra total de casos i recuperats des de l'inici de la pandèmia en 1.098 i 893. Tres pacients continuen ingressats a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell amb Covid-19, mentre que hi ha hagut una alta hospitalària en les últimes hores i un altre pacient ha negativitzat el virus, tot i que es manté ingressat per una altra patologia que no hi té res a veure. El pacient al'UCI, un home de52anys sense patologies prèvies, continua sota ventilació i intubació mecànica, tot i que ha anat mostrant lleugeres mostres de millora des del seu trasllat al'UCI.

Per altra banda, el titular de Salut ha posat en relleu l'efectivitat de les mesures de prevenció, com la utilització de la mascareta i del gel hidroalcohòlic, així com mantenir les distàncies de seguretat. Ho ha fet arran dels gràfics de contagis i hospitalitzacions de les dues onades de la pandèmia al Principat. Aquests denoten que s'han produït moltes menys hospitalitzacions tot i tenir la mateixa xifra de contagiats i que la corba epidemiològica actual té un grau d'inclinació molt inferior al de l'inici de la pandèmia. En aquest sentit, també ha destacat l'augment de la capacitat per fer provesTMAiPCR, ja queactualment se'n fan més de 400 diàries, i una vegada s'iniciï el cribratge escolar se superaran les 1.000 per dia.

tracking