Pandèmia mundial

Dotze carcellers estan confinats per un positiu

El ministre de Salut admet un “error humà” en el retard en la notificació del positiu de l’agent

Dotze carcellers estan confinats per un positiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els onze agents penitenciaris que van ser confinats ahir, com a possibles contactes del company que va donar positiu per Covid-19 i que era asimptomàtic, van passar una doble prova de la qual esperen obtenir els resultats avui. Així ho van confirmar al Diari el portaveu del Sindicat d'Agents Penitenciaris, David Bernaus. Els resultats d'aquest doble test estaran disponibles avui, i per a tots els agents penitenciaris que donin negatiu, la setmana vinent se'ls repetirà la prova, seguint els protocols que fixats des de Salut.

També va parlar del positiu al Centre Penitenciari el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que va dir que “en el cas del positiu de la presó, hi va haver un retard de 6 dies en la comunicació en un moment que s'estava fent una gran quantitat de test. Ha estat un error humà i dins del marc de la quantitat de tests doncs hi ha hagut un error que penso que és inevitable que hi pugui ser”. No obstant això, Martínez Benazet va matisar després les seves paraules i va atribuir a “algun error tècnic” el retard en la notificació del positiu de l'agent penitenciari, per catalogar-lo finalment com a “error humà de tipus tècnic”.

Els interns donen negatiu

El ministeri de Salut, per contra, va confirmar que tots els tests que s'havien fet als interns del centre penitenciari de la Comella havien donat negatiu. Sobre la possibilitat que l'agent positiu per Covid-19 hagués pogut contagiar alguns dels reclusos, el portaveu del sindicat de penitenciaris va indicar que “és molt complicat que s'hagi pogut produir un contagi amb els interns. Nosaltres seguim uns estrictes protocols de seguretat quan estem amb ells. Sempre duem la mascareta, hi ha dispensadors de gel hidroalcohòlic i mantenim distància de seguretat”. Segons ha pogut saber el Diari, el centre també disposa d'aerosols que polvoritzen determinades zones de la presó amb gel hidroalcohòlic.

Sobre l'impacte que té el fet que s'hagi hagut d'aïllar 11 agents penitenciaris, Bernaus va indicar que “és un cop important, però estem en situació de garantir que la feina es podrà continuar fent amb tota la seguretat i la professionalitat. No obstant això, si la situació s'allarga, suposarà que haurem de fer moltes més hores per poder cobrir-ho tot”. Cal tenir en compte que la presó compta amb uns 55 agents, cosa que suposa que en les darreres 24 hores un 21% de la plantilla s'ha hagut d'aïllar i no ha pogut prestar els serveis. No obstant, si els resultats del doble cribratge són negatius, s'espera que la setmana vinent es puguin reincorporar.

UN POSITIU EN ELS TREBALLADORS DEL COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

A banda del cas de Covid-19 del centre penitenciari, ahir també va es va confirmar que entre els treballadors del comú d’Andorra la Vella hi havia un positiu. Concretament, la persona contagiada per Covid-19 és una dona que no estava en els serveis d’atenció al públic de casa comuna; a més a més, a banda de la persona contagiada, es va procedir a aïllar els seus contactes directes, fet que va suposar enviar a casa cinc treballadors més. Segons va poder saber el Diari, la persona encomanada de coronavirus no estava en període de vacances, i el contagi es va produir dins d’Andorra, ja que la persona no havia sortit del país. Martínez Benazet va confirmar que els treballadors aïllats també passaran el doble cribratge.

Dotze carcellers estan confinats per un positiu

tracking