Pandèmia mundial

Inici del cribratge massiu a la Seu d'Urgell

Treballadors de la restauració han estat els primers a passar la prova en un dia en què s'ha arribat a la vuitantena de casos

Inici del cribratge massiu a la Seu d'Urgell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha començat avui el cribratge massiu a la Seu d'Urgell. L'objectiu és identificar possibles portadors asimptomàtics de la Covid-19, i mirar així de disminuir les xifres de contagis actuals de la malaltia a la localitat alturgellenca. Els primers a passar les proves han estat treballadors del sector de la restauració que encara no s'havien cribrat.L'objectiu és que aquest dijous es practiquin PCR a les persones empadronades a la ciutat que tenen entre 16 i 35 anys i que divendres es faci el mateix amb les de 36 a 50.

Com a molts altres punts de Catalunya, a la Seu d’Urgell els darrers 10 dies s’han incrementat de manera significativa el nombre de contagis, la majoria d’aquests lligats a activitat social amb trobades o àpats a locals de restauració o a domicilis particulars. En l'actualització que s'ha fet avui, la Seu d’Urgell compta amb 77 persones contagiades aïllades al domicili i 5 pacients ingressats a la Fundació Sant Hospital, després que en les últimes 24 hores s'hagin produït dos nous ingressos i una alta. Destaca que avui ha baixat el nombre de casos confinats al domicili en prop de 30 persones tot i haver-ne sumat 22, i actualment són 482.

Durant el cap de setmana es van realitzar 234 determinacions de PCR, i 36 d’aquestes van ser positives, xifra que representa un 15% de les mostres recollides. Aquest percentatge es considera massa alt, i és el que aconsella ampliar l’estudi amb un cribratge massiu dirigit per detectar possible portadors asimptomàtics que puguin estar transmetent la malaltia sense saber-ho. Actualment l’índex de brot és de 793 (la setmana passada es va arribar a un màxim de 839) i la taxa de transmissió dels darrers set dies continua baixant i és d’1,60 (el màxim ha estat 3,82).

Crida a fer-se la prova

Des de l’ajuntament de la Seu d’Urgell i el departament de Salut, es va demanar que sobretot es realitzin la prova totes aquelles persones dels col·lectius esmentats que hagin estat en contacte amb gent o grups de gent sense respectar la distància de seguretat i/o dur la mascareta, ja que són els més susceptibles de ser-ne portadors asimptomàtics.

TESTAR UN 10% DE LA POBLACIÓ

Durant aquests dies es pretén realitzar entre 300 i 500 determinacions cada dia, amb el que es podria arribar a testar al voltant d’un 10% de la població de la Seu d’Urgell.Totes aquelles persones que presenten simptomatologia o hagin estat contactes de pacients positius no han d’acudir al cribratge massiu, sinó que seran programats en un circuit paral·lel.

Cribratge massiu als ciutadans de la Seu d'Urgell d'entre setze i cinquanta anys

tracking