x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Infraestructures

Cairat vol que Sant Julià sigui un pol acadèmic

Desperta Laurèdia considera que el model de turisme de parcs com Naturlàndia no funciona
Les instal·lacions actuals de la Universitat d'Andorra.

Cairat vol que Sant Julià sigui un pol acadèmic

Les instal·lacions actuals de la Universitat d'Andorra.

ARXIU
Actualitzada 26/08/2020 a les 06:59
El líder de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat, aposta per un canvi en el model turístic de Sant Julià de Lòria. En aquest sentit, el conseller de la minoria al comú lauredià va afirmar que “Sant Julià ha provat el model de turisme del parc d’atraccions, però repercussió en la parròquia n’hi ha molt poca. Hi ha menys hotels ara que abans d’obrir Naturlàndia. Sense menysprear això, cal anar a buscar altres vies. I la recerca i la innovació pot ser un pol d’atracció d’empreses de recerca, per fer estades per estudiants o científics, i no només això sinó per tot l’impacte indirecte”.

Així doncs, el model que proposa Desperta Laurèdia aniria cap a un canvi radical dels conceptes, tot apostant per les infraestructures que ja hi ha a la parròquia, com la Universitat d’Andorra, o l’Institut d’Estudis Andorrans. En aquest sentit, Cairat va afirmar que “Sant Julià té l’oportunitat de desenvolupament en l’àmbit de la recerca, plantejant que continuem sent la seu de l’IEA i del nou centre d’Andorra Recerca i Andorra Innovació, que inclourà el mateix Institut d’Estudis Andorrans, Actua i l’Observatori de la sostenibilitat; això és cap dalt que estigui aquí a la nostra parròquia. I cal que es complementin amb la Universitat; i fer-ho aquí és on té més coherència perquè hi ha la Universitat, el ministeri d’Educació... el futur de Sant Julià de Lòria, sens dubte passa per aquí”.

D’altra banda, Cerni Cairat també va parlar de la possible ampliació de la Universitat d’Andorra i de la futura residència d’estudiants que l’hauria d’acompanyar. Així doncs, el conseller de Desperta Laurèdia va afirmar que “Creiem que tant la universitat com la futura residència són projectes importants. La universitat és un motor per a la parròquia, però la residència ha d’avançar en paral·lel amb l’augment de capacitat de la UdA”. A més a més, per a Cairat, els dos projectes, el de la residència i el de l’ampliació de la seu de la Universitat d’Andorra “han d’anar de la mà” per tal que ambdós puguin tenir el funcionament que se n’espera.

Visions contraposades
El representant de la minoria del comú també va donar resposta a unes declaracions que havia fet el cònsol major de la parròquia, Josep Majoral, on exposava la idea de construir un edifici multifuncional i d’ampliació de la universitat al Prat Gran de Sant Julià, el líder de Desperta Laurèdia va dir que “nosaltres opinem que el nucli urbà de Sant Julià necessita un parc i un espai obert perquè la gent del poble ho pugui gaudir, i aquest és el Prat Gran”. Sobre l’alternativa que proposava la seva formació política per a la construcció, Cairat va indicar que”nosaltres creiem que l’alternativa a aquest projecte d’edifici podria passar per buscar acords amb diferents privats de la parròquia, per tal d’habilitar edificis que actualment estan en desús”. Així doncs, des de la formació de la minoria, van discrepar del posicionament de l’actual majoria del comú sobre com afrontar les necessitats per créixer que té la Universitat d’Andorra.
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts