Familiars i amics homenatgen l'home atropellat mortalment a Andorra la Vella

Sant Pere Màrtir va acollir ahir a més d’un centenar de persones per acomiadar Gabriel Guzmán, mort divendres

Últim adeu a l'home atropellat mortalment a Andorra la VellaMartí Pons

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’església de Sant Pere Màrtir d’Escaldes-Engordany va acollir ahir la tarda un multitudinari funeral per acomiadar Gabriel Guzmán, l’home de cinquanta anys d’origen argentí, que va morir divendres passat després d’un atropellament per una discussió arran del trànsit. En la cerimònia s’hi van aplegar familiars i companys de feina a on treballava Guzmán com a xòfer, Andbus, i que van arribar amb un autocar de la companyia amb el llaç negre com a últim homenatge.

El funeral, que va tenir una durada d’aproximadament quaranta minuts, va comptar amb una imatge de la víctima a l’altar, com també les cendres del cos, ja que la família va decidir incinerar-lo al matí. Al finalitzar la missa es va llegir una carta escrita per la dona del difunt en què es lloava les qualitats de Guzmán. “Era un bon amic, gran pare i millor marit” deia a l’inici i acabava dient que “Sempre t’estimaré. Això no és un adeu, és un fins aviat”. També el seu millor amic, Walter Monetti, va llegir un text en nom dels companys de feina indicant que “sempre et saludava des de la carretera si et veia. Sempre t’estenia la mà si estaves malament”. També Monetti va homenatjar a títol personal el seu amic recordant anècdotes viscudes amb ell.

Els companys i també des de la mateixa empresa ja van explicar que han iniciat una campanya per recaptar fons per a l’esposa i la filla de Guzmán, ja que els únics ingressos econòmics que tenien eren els de la víctima. La intenció és obrir un compte bancari , tot i que aquest encara no s’ha pogut dur a terme. També des d’Andbus van explicar al Diari que ara mateix no hi ha previstes noves accions, com la de posar el llaç negre a tots els vehicles de la companyia, tot i que van assegurar que “estarem al costat de la família pel que necessitin”.

Tot i el funeral, la investigació dels fets continua oberta per conèixer el que va passar divendres a la nit a l’avinguda Tarragona. Cal recordar que la batlle de guàrdia va decretar diumenge a la tarda presó provisional per al metge espanyol, de 62 anys, autor de l’atropellament. La jutge instructora el va considerar responsable d’un homicidi dolós, en considerar que va atropellar la víctima de manera intencionada.

El processat es podria enfrontar a una pena d’entre 10 i 16 anys de presó si finalment se’l considera culpable de l’homicidi dolós, ja que en declaracions del metge, va intentar fugir després de sentir-se amenaçat per part de Guzmán, que va baixar del cotxe i va donar un cop de puny al vehicle. L’advocat defensor, a més, és previst que faci recurs al llarg d’aquesta setmana.

El cas està generant ressò mediàtic. Alguns es postul·len a favor del metge mentre que d’altres només favorables a la víctima. Les opinions han arribat a la família de Guzmán, que entenen que cadascú pugui tenir la seva creença, però que “no es justifica que hi hagi hagut una defunció pel mig”. De fet, el seu millor amic va indicar que “al principi jo mateix em vaig enfadar amb el Gabriel, perquè no hauria d’haver sortit del cotxe. Hauríem evitat aquesta gran tragèdia”.

Últim adeu a l'home atropellat mortalment a Andorra la Vella

tracking