x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Salut

Reobre l'hospital de dia d'adults després dels casos de Covid

L'hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Reobre l'hospital de dia d'adults després dels casos de Covid

L'hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Fernando Galindo
Actualitzada 25/08/2020 a les 06:31
L’hospital de dia d’adults va poder tornar a la normalitat ahir. El servei de l’àrea de Salut Mental va haver de tancar dilluns passat perquè una de les usuàries del torn de tarda va donar positiu en coronavirus. Arran d’aquest fet, el ministeri de Salut va activar el protocol pertinent i a banda de tancar l’espai on es van detectar els contagis, es va fer un cribratge als membres d’aquest servei de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Això va implicar fer proves als usuaris i treballadors dels dos torns de l’hospital de dia de manera preventiva, ja que el servei estava estructurat en dos torns, un de matí i un de tarda, per tal d’evitar la transmissió del virus en cas que hi hagués un cas dins del grup. En total, es van cribrar nou usuaris i set treballadors i es va detectar que una infermera del torn de la tarda estava infectada, tot i això, el seu contagi es va produir abans que el de la pacient i, per tant, no va ser ella en aquest cas qui va contagiar a la professional de la salut.

Pel que fa a la resta de resultats, tots els usuaris van donar negatiu i entre la resta del personal, cinc d’ells són negatiu en Covid i un va obtenir un resultat no determinat i van enviar la prova a Barcelona. Ahir ja es va obtenir el resultat negatiu de tots els integrants de l’hospital de dia d’adults i es va poder reprendre la normalitat en el servei en el marge de temps que es tenia previst.

El servei va estar tancat durant una setmana per comprovar que no hi havia hagut més contagis però, tot i això, cal tenir en compte que la resta del departament de Salut Mental va estar funcionant durant aquest període de temps.

Així doncs, tant la Unitat de Conductes Addictives (UCA), que està situada a la planta S3, com la quarta planta, on hi ha els pacients ingressats, van seguir obertes i en ple funcionament. Aquesta és una mostra que les mesures preventives funcionen de manera adequada.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts