Pandèmia mundial

Una desena de països europeus imposen restriccions als andorrans

Argentina i Xile, des d’on provenen els temporers, tenen una prohibició total per viatjar

Una desena de països europeus imposen restriccions als andorrans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una desena de països europeus ja han imposat restriccions a les persones que hi vagin i que siguin provinents d’Andorra. El darrer cas va ser el dels Països Baixos, que divendres va comunicar que situava el Principat en els estats en fase taronja, amb la qual cosa obligava a fer una quarantena de 10 dies en arribar al país.

El cas holandès no és únic, i altres països del centre d’Europa tenen restriccions més o menys àmplies. Com per exemple Alemanya, que permet l’arribada de visitants, però els presenta diferents opcions: passar un test per saber si tenen la Covid-19 i restar al lloc de destí fins a tenir el resultat, o bé estar en quarantena dues setmanes un cop arribats.

Per la seva part, la Confederació Helvètica va imposar una quarantena de 10 dies, similar a la mesura holandesa, mentre que les restriccions imposades per Bèlgica podrien ser perfectament equiparables a les alemanyes. Pel que fa als països nòrdics, els criteris també són diferents en funció del lloc. El més restrictiu és el d’Islàndia, que té les fronteres tancades, ja que des del 19 d’agost, el govern del país va optar per considerar qualsevol país del món com a zona de risc elevat; a més a més, insta els seus nacionals a no visitar zones de risc, fet que a la pràctica vol dir no viatjar. Per la seva part, Dinamarca insta a no viatjar al Principat si no és per motius estrictament imprescindibles, i té les seves fronteres tancades al turisme. Una mesura similar a la que aplica la Finlàndia de Sanna Marin. On les mesures restrictives són lleugerament més laxes és a Noruega, on s’ha optar per aplicar una quarantena de 10 dies.

Les Illes Britàniques tampoc tenen les fronteres plenament obertes, i les mesures no són gaire diferents tant si s’està dins el Regne Unit (Anglaterra, Escòcia, País de Gal·les i Irlanda del Nord) com a Irlanda. Així doncs, pel que fa a la Gran Bretanya, la quarantena és obligatòria, tot i que existeix l’alternativa de poder-se fer una prova per determinar que no es té el virus. Irlanda, però, va més enllà, i a banda de les mateixes mesures, s’insta tothom qui arribi al país que restringeixi al màxim els moviments al seu país.

Llatinoamèrica tancada

Ara mateix, on la situació registrada és més greu és a l’Amèrica Llatina; i precisament dos dels països que estan sent més colpejats són Xile i l’Argentina, que tenen una vinculació important amb Andorra especialment durant la temporada d’hivern. Així doncs, al tancament d’aquesta edició, està totalment prohibit viatjar a aquests països ja que únicament tenen obert el seu espai aeri per tal de realitzar repatriacions dels seus propis nacionals o en viatges que tinguin caràcter mèdic.

tracking