pandèmia mundial

Quinze nous contagis i 130 casos actius de Covid-19

Govern preveu que el repunt de positius segueixi en els propers dies

Jover carrega contra Bartumeu per dubtar del futur del sistema financerSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els casos de Covid-19 a Andorra segueixen pujant a ritme accelerat. Durant el cap de setmana, s'han detectat quinze casos nous que situen la xifra total de persones que han passat el coronavirus a Andorra en 1.060. Actualment hi ha 130 casos que continuen actius després que només s'hagin produït dues recuperacions durant el cap de setmana, que situen la xifra total en 877 recuperats. L'Hospital Nostra Senyora de Meritxell ha sumat dos nous ingressos durant el cap de setmana i ja compta amb cinc pacients amb Covid-19, un d'ells, un home de mitjana edat, a la Unitat de Cures Intensives des d'ahir.

Sobre l'important augment de casos en les últimes setmanes, el ministre Portaveu, Eric Jover, ha indicatque "ens remunta a les primeres fases de la pandèmia, però amb una diferència notable. Quan ens trobàvem amb 130 casos actius teníem força més persones ingressades i més greus". En aquest sentit, ha assenyalat que "segurament que això es degut en una part a la pròpia malaltia, que semblaria ser que es menys agressiva i provoca simptomatologia menys greu", però sobretot ho atribueix a una capacitat diagnòstica més gran que a l'inici de la pandèmia, que permet detectar més els casos asimptomàtics.

Joverha explicat que el Govern preveu que aquest repunt de casos continuiï en els propers dies. Per una banda, pel retorn de molts ciutadans de les vacances, sovint de llocs veïns amb un alt risc de contagi, i per l'altra pels múltiples cribratges que es fan i es preparen per als propers dies, com el d'alguns sectors professionals o el del retorn a l'escola, per al qual demà s'enviarà una carta a tots els pares amb les franjes semihoràries i llocs de les proves. A més, la ministra d'Educació, Ester Vilarruba, i el de Salut, Joan Martínez Benazet, compareixeran demà en roda de premsa per resoldre els dubtes dels ciutadans sobre la tornada a l'escola i el cribratge que es prepara.

Més reforç del servei telefònic per demanar les TMA

El ministre Portaveu també ha comentat que des de demà a les 8 h del matí es farà un pas endavant més en el reforç al servei d'atenció al ciutadà per demanar les hores de les proves TMA. S'externalitzarà el servei passant per un call center amb l'objectiu de "que el ciutadà pugui estar atès amb la màxima diligència possible". El servei estarà operatiu de 8 h del matí a 18 h de la tarda entre setmana i de 8 h a 14 h els caps de setmana.

tracking