x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Successos

Presó per a l'autor de l'accident a l'avinguda Tarragona

La batlle de guàrdia considera que el turista espanyol, un metge de Barcelona, va cometre un homicidi dolós
Autobusos d'Andbus, on treballava la víctima, amb crespons negres de condol.

Presó per a l'autor de l'atropellament mortal a l'avinguda Tarragona

Autobusos d'Andbus, on treballava la víctima, amb crespons negres de condol.

Martí Pons
La companyia Andbus ha decidit portar un llaç negre a tots els vehicles ahir i avui com a mostra de condol.

Presó per a l'autor de l'atropellament mortal a l'avinguda Tarragona

La companyia Andbus ha decidit portar un llaç negre a tots els vehicles ahir i avui com a mostra de condol.

M. PONS
Actualitzada 24/08/2020 a les 21:29
La batlle de guàrdia va decretar ahir a la tarda presó provisional per a l’autor de l’atropellament mortal a l’avinguda Tarragona la nit de divendres passat. La jutge instructora el creu responsable d’un homicidi dolós, en considerar que va atropellar la víctima de manera intencionada. L’acusat, un metge espanyol de 62 anys i resident a Barcelona, es podria enfrontar a una pena d’entre 10 i 16 anys de presó si se’l troba culpable de l’homicidi dolós.

L’advocat defensor va explicar al Diari que presentaran recurs a la mesura adoptada per la batlle i que la investigació continua oberta, fet que podria comportar que la jutge instructora canviés d’opinió i l’acusat fos processat com autor d’un homicidi involuntari. En aquest cas, la pena es reduiria notòriament, i seria d’entre tres mesos a tres anys de presó.

El processat, que té segona residència a Soldeu, va assegurar en la declaració davant la batlle que en cap moment va voler atropellar el resident andorrà, sinó que va intentar fugir després que la víctima l’hagués amenaçat a ell i la seva dona i també donés un cop de puny al cotxe. L’acusat va intentar “maniobrar el vehicle” per evitar xocar amb el cotxe de la víctima, que es trobava just al davant, com també amb el finat.

El resident andorrà, de 50 anys i d’origen argentí, va perdre la vida després de ser atropellat arran d’una discussió per un incident de circulació. La víctima mortal, Gabriel Guzmán, estava acompanyat de la seva dona i la seva filla en el moment dels fets. De fet, l’esposa, durant la declaració a la policia, va explicar que es trobava a l’interior del cotxe quan va sentir crits dels testimonis que hi havia. Va baixar del vehicle i va veure el seu marit estès a terra ensangonat, mentre que el processat no va reaccionar en cap moment.

El cos de la víctima serà incinerat avui al matí i el funeral, per als amics i familiars, serà a dos quarts de vuit de la tarda a l’església de Sant Pere Màrtir d’Escaldes.
REPORTATGE
“Se’n va un gran xòfer”
Els companys de feina i la mateixa empresa, Andbus, estan consternats pels fets ocorreguts. La notícia va arribar especialment com una gerra d’aigua freda al seu company de professió i millor amic, Walter Monetti. Assegura que Guzmán era una persona “molt treballadora” i que era un amic amb el qual es podia confiar. “Potser no en tenia gaires, però als qui sí que estàvem en el seu cercle, ens estimava molt i ho donava tot per nosaltres”, diu Monetti.


La víctima feia dos anys que estava treballant a la companyia d’autobusos. “Va començar portant els vehicles que van a les pistes i després va anar canviant de posició. Va ser llavors quan el vaig conèixer”, explica el seu amic. “Des de llavors, vam arribar al punt que cada dia parlàvem per WhatsApp per explicar-nos com havia anat la jornada laboral, quins plans teníem el cap de setmana, entre altres”, afegeix.


“És veritat que tenia temperament i que era molt transparent, si no li queies bé, t’ho deia, però no havia tingut mai problemes amb ningú”, assegura Monetti. Unes paraules a les quals també s’afegeix el responsable de la companyia, Dani Vinseiro. “No ens consta que tingués dificultats amb cap company. A l’empresa era un bon treballador. Ens sorprèn el relat dels testimonis quan diuen que va reaccionar no del tot correcte”, afegeix.


“Hi havia tres coses a la seva vida que eren el seu amor incondicional: la dona, la filla i ser xòfer”, diu el company. “Li fascinava poder portar a la gent, fer les rutes amb l’autobús. Estava enamorat de la feina i ho feia constar a la resta de treballador i als directors de l’empresa. Se’n va un gran xòfer”.


Com qualsevol ésser humà, tothom té virtuts i defectes. El que està clar és que els seus coneguts l’estimaven. Fins al punt que ara, amb tot plegat, han decidit obrir un compte bancari per ajudar la seva dona i filla econòmicament, ja que els únics ingressos que rebia fins ara el nucli familiar eren els de Gabriel Guzmán. “Al principi va ser una decisió entre els treballadors de donar una ajuda econòmica a la família perquè entenem que vindran moments molt difícils per a ells. Al final, però, s’ha anat ampliant i hi ha fins i tot passatgers que el coneixien que també hi volen col·laborar”, diu Monetti. “Realment no ens ho esperàvem. Amb això és demostra, una vegada més, que existeix la solidaritat andorrana”, conclou.

També des de l’empresa han decidit formar part d’aquesta mostra solidària a la família del Gabriel. “Sabem que són moments difícils i hem d’estar al seu costat”, diu Vinseiro. De moment, ahir i avui es podrà veure a qualsevol autobús un llaç negre a l’entrada del vehicle com a mostra de condol. “És el mínim que podem fer davant d’uns fets que han estat tràgics”, afegeix.
Veure’n més
60
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts