Pandèmia mundial

La unitat de cures intensives torna a tractar pacients tres mesos després

La unitat de cures intensives torna a tractar pacients tres mesos després

La unitat de cures intensives torna a tractar pacients tres mesos després

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dels pacients que es trobava ingressat a planta de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell contagiat per coronavirus ha estat traslladat a la unitat de cures intensives del centre en veure’s agreujat el seu estat de salut, segons van informar fonts del Govern. Es tracta del primer pacient que ingressa a l’UCI a causa de la Covid-19 des del passat 26 de maig. Aquell dia va passar a planta l’unic pacient que quedava a la unitat de cures intensives. En aquelles dates, gairebé fa tres mesos, hi havia 763 casos totals, s’havien donat 676 altes i 51 persones havien mort per la Covid.

Les mateixes fonts van explicar que no serà fins avui que es tornin a actualitzar les dades relatives als afectats per coronavirus. Divendres, el darrer dia que es va fer l’actualització, el nombre de casos de Covid-19 era de 1.045 i 117 d’aquests eren de persones que tenien activa la malaltia. Tres estaven ingressades a l’hospital, una d’elles el pacient que ara es troba a l’UCI. Cal recordar que des que es va declarar la pandèmia al Principat, han estat 53 persones les que han perdut la vida a conseqüència del coronavirus.

Ara mateix cal destacar que els contagis d’aquesta segona onada de la pandèmia ja s’apropen als dos-cents. No fa gaires setmanes que des d’Andorra es treia pit per ser un dels vint països del món que no tenia casos actius de coronavirus. Un mèrit que va durar pocs dies i que ara queda enrere, ja que el nombre de contagis en aquesta segona onada ja arriba als 190.

A més, cal tenir en compte que l’augment de 21 casos respecte a les xifres de dimecres passat implica un augment percentual del 22%. És a dir, en dos dies s’ha detectat el 22% dels casos que hi ha actius a hores d’ara.

D’altra banda, a la Seu d’Urgell continua la lleugera millora encetada divendres pel que refereix a la capacitat de reproducció del virus a set dies vista. Segons les dades comunicades ahir per l’ajuntament de la capital de l’Alt Urgell, l’índex a la comarca se situava en 2,63, quan dissabte era de 3,11. Ara mateix hi ha tres persones ingressades a l’hospital de la Seu d’Urgell amb Covid-19 positiu, una més que dissabte, i hi ha 46 confinades a casa amb la malaltia activa, 12 més que dissabte. Hi ha 487 confinats, 22 més, per ser contactes estrets.

tracking