Activitats

La Cala laurediana registra 600 visitants

El cònsol major de Sant Julià, Josep Majoral, no assegura la continuïtat del projecte

Bona acollida de la Cala lauredianaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cala laurediana ha rebut uns 600 visitants des de la seva obertura, el passat 27 de juny, on la meitat d'aquests han estat adults i la resta infants segonshaexplicatel cònsol major de Sant Julià, Josep Majoral. Majoral ha afirmat que la proposta ha estat un èxit perquè s'ha complert l'objectiu principal quer era "donar una alternativa a aquella gent que, per la seva situació, no podia marxar de vacances o anar a la platja", però no ha assegurat la continuïtat del projecte per a l'estiu del 2021.

La platja fluvial també ha acollit els concerts que s'han celebrat la majoria de dissabtes de juliol i agost on segons el cònsol ara hi ha artistes que demanen actuar, un fet que no serà possible perquè "els caps de setmana que queden ja estan plens". El comú ha adreçat un missatge de gratitud a tots els grups que han contribuït a donar impuls a la cala durant el període estival, que estarà habilitada fins al pròxim 8 de setembre. La corporació també ha demanat disculpes per les queixes d'alguns veïns de la parròquia davant la molèstia que ha causat la música de la cala alguns vespres, remarcant que s'ha vetllat en tot moment per reduir el volum a partir de les 22 hores i destacant que "no hi ha hagut cap incidència rellevant".

L'espai de la cala laurediana, un cop aquesta es tanqui, tornarà a servir com askateparkper als infants, però no es descarta que se celebri algun esdeveniment de petit format si es reben demandes per a fer-ho. Tot i això, "avui dia no hi ha res concret", ha reconegut Majoral.

Creació d'un nou parc infantil

Majoral ha explicat que el comú farà servir la partida que del darrer pressupost aprovatdestinadaa la millora i adequació dels parcs infantils en la remodelació del parc del Prat del Senzill, justament on s'ubica la Cala laurediana. Així mateix, està previst crear-ne un de nou a la zona del Camp de Perot. Des del comú s'espera que aquest nou espai per als infants estigui enllestit abans que acabi l'any i, si no pot ser així, "serà un projecte que ja estarà començat i que s'acabarà de cara a l'any vinent".

El cònsol també ha detallat que el comú continua sense saber si aportarà diners al fons solidari del Govern per fer front als efectes de la Covid-19 i com ho farà. Setembre és elmesfixat per la corporació perquè s'ingressin les despeses impositives que es van ajornar a la ciutadania i, fins que no es rebi la primera facturació, no se sabrà realment en quina situació econòmica es troba la corporació. Majoral ha assenyalat que sectors com la restauració i l'hoteleria són els que més estan patint les conseqüències de la pandèmia i ha reiterat que la davallada d'ingressos prevista aquest any se situa en el 20%. De cara a l'exercici del 2021, el cònsol ha reconegut que el difícil serà equilibrar els ingressos i les despeses, ja que enguany l'import que aportarà l'executiu als comuns pel que fa a les transferències també es veurà retallat. "Tindrem una xifra d'ingressos bastant menys elevada que la del 2020", ha assegurat.

tracking