Telecomunicacions

Govern detecta un intent de frau de 'phishing' a obligats tributaris

L'atac consisteix en un SMS en el qual s'avisa que s'ha pagat dues vegades la tributació i demana les dades bancàries a través d'un enllaç

Creix més d'un 80% l'ús d'internet mòbil i es desplomen les trucades a telèfons fixos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha detectat, gràcies a la col·laboració de múltiples obligats tributaris, un intent de frau dephishingque implica el Departament de Tributs i Fronteres del ministeri de Finances, el qual, seguint el protocol, s'ha denunciat a la policia. L'atac consisteix a un SMS d'Impostos ADen qual s'indica que s'ha pagat dues vegades la tributació corresponent i demanales dades bancàries per efectuar el retorn a través d'un enllaç que acompanyava el missatge de text. L'executiu ha demanat a tots aquells que hagin rebut un SMS o un correu electrònic d'aquestes característiques que no cliquin a l'enllaç i en cas de dubte s'adrecin al ministeri. A més, ha recalcat que Tributs no disposa d'un servei específic de notificació a través d'SMS.
Andorra Telecom també ha alertat de l'intent d'estafa i ha recordat que no s'ha de fer cas aquest tipus de missatges. Fonts de la parapública han explicat al Diari que la localització del servidor d'aquest frau es troba fora del país i que, fins al moment, cap persona ha denunciat conseqüències d'aquesta estafa.
tracking