Empresonat l'autor de l'atropellament mortal

La batlle de guàrdia ha decidit l'ingrés a la Comella de l'autor de l'atropellament mortal del resident d'origen argentí

Mor un resident de 50 anys atropellat intencionadamentC. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La batlle de guàrdia ha decretat aquesta tarda l'ingrés immediat a la presó de la Comella de l'home que va atropellar mortalment un resident de 50 anys després d'una discussió de trànsit. La batlle el considera responsable d'un homicidi dolós pel fet que va atropellar la víctima de manera intencionada. Aquest delicte té una pena d'entre 10 i 16 anys de presó. La defensa espera que en el decurs de la investigació el delicte pugui passar a ser considerat un homicidi involuntari, fet que podria canviar la situació de presó provisional de l'autor de l'atropellament.

Cal recordar, que el resident andorrà, de 50 anys i d'origen argentí, va perdre la vida ahir a la matinada després de ser atropellat de manera intencionada per un turista de 62 anys arran d’una discusió per un incident de circulació. La víctima mortal, Gabriel Guzmán Olivé, treballava de xòfer a la companyia de transport de viatgers Andbus, i estava acompanyat de la seva dona i la seva filla en el moment dels fets. L'enterrament serà demà dilluns a dos quarts de vuit de la tarda a l'església de Sant Pere Martir d'Escaldes-Engordany.

L’autor de l’atropellament, que a dos quarts d'onze d'aquest matí ha passat a disposició judicial, podria ser sotmès a una ordenança penal en les properes hores segons ha pogut saber el Diari. La clau perquè el turista espanyol, que és metge de professió i té una segona residència a Soldeu, pugui ser sotmès o no a un judici ràpid passa per com es qualifiquin els fets. Si es tracta d’un homicidi per imprudència greu, que està castigat amb una pena màxima de tres anys de presó, sí que es podria sotmetre a un judici ràpid. En el cas que fos considerat com un homicidi sense l’atenuant d’imprudència, els fets no es podrien jutjar per ordenança penal ja que el càstig va dels 10 als 16 anys.

Discussió de circulació

L’atropellament mortal, segons van explicar al Diari testimonis dels fets, va ser resultat d’una discusió per un incident de circulació a l’avinguda Tarragona d’Andorra la Vella a l’alçada del McDonald’s. El vehicle de l’autor de l’atropellament, un Mercedes Benz GLC amb matrícula espanyola, circulava pel carril de la dreta en direcció a Escaldes, quan el cotxe de la víctima, un Mercedes Benz C220, que anava pel carril de l’esquerra, va fer una maniobra per tal d’entrar a l’aparcament del restaurant de menjar ràpid. Maniobra que va ser contestada pel conductor del vehicle espanyol amb un fort toc de clàxon. Aquesta acció va provocar la reacció de la víctima, que va sortir del cotxe i es va encarar amb els ocupants de l’altre vehicle, el conductor i la seva dona. Segons els testimonis, el conductor andorrà estava molt alterat i va començar a discutir amb la dona que ocupava el lloc del copilot. En aquell moment, l’autor de l’atropellament va fer veure que arrencava el vehicle, fet que, segons els testimonis, va espantar la víctima. Després de donar un fort cop de puny al capot de l’automòbil, va voler creuar per davant del cotxe per encarar-se amb el conductor, moment en què aquest va arrencar de manera sobtada i va envestir i passar per sobre de la víctima.

De l’atropellament en van ser testimonis directes dos grups de joves que sopaven a l’exterior del McDonald’s. Un dels testimonis va trucar a la policia, mentre l’altre intentava aturar el trànsit. Per la seva banda, l’autor de l’atropellament, en evident estat de xoc, es va quedar dins del vehicle, mentre que la seva dona i la de la víctima mortal van sortir dels cotxes plorant i cridant.

Gairebé en el mateix moment de l’atropellament passava per la zona un vehicle dels agents de circulació d’Andorra la Vella que es van fer càrrec de la situació. Fins al lloc dels fets es van acostar dues ambulàncies i tres patrulles de policia.

Els fets van succeir cap a tres quarts d’onze de la nit de divendres i un cop estabilitzada, la víctima va ser traslladada al servei d’urgències de l’hospital de Meritxell encara amb vida. Cap a la una de la matinada, el centre hospitalari va informar el cos de policia de la mort del resident andorrà. Els agents van procedir a la detenció del conductor per un presumpte delicte contra la vida humana independent. El turista espanyol va donar negatiu en el control d’alcoholèmia i drogues al qual es va sotmetre posteriorment als fets.

Alguns dels testimonis van declarar davant la policia poc després dels fets i ho van haver de tornar a fer ahir al matí.

Mor un resident de 50 anys atropellat intencionadament

tracking