Pandèmia mundial

La Seu d'Urgell suma cinc positius nous però l'índex de reproducció del virus baixa

La Seu d'Urgell suma cinc positius nous però l'índex de reproducció del virus baixaA. R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A la Seu d’Urgell torna a augmentar la xifra de casos actius de coronavirus. Segons les dades que va facilitar ahir l’ajuntament de la capital de l’Alt Urgell, l’àrea del CAP ha sumat cinc nous casos en les darreres 24 hores. Així doncs, actualment hi ha 48 persones que tenen una infecció activa i dos pacients ingressats a la Fundació Sant Hospital. A més, la mitjana d’edat dels contagiats no para d’augmentar i ha passat dels 32 anys de dilluns als 39 d’ahir.

Pel que fa a les persones que estan aïllades al seu domicili per haver estat en contacte amb algun positiu confirmat, la xifra era ahir de 473. En relació amb l’índex de rebrot, les darreres dades indiquen que el seu valor és de 823 punts i es manté en la franja de “molt elevat”. Quant al factor R0, que indica la capacitat de reproducció del virus a 7 dies vista, és l’únic indicador que baixa i ho fa fins al 3,11. Un fet important tenint en compte que va arribar a ser de 3,88. Aquest valor significa que, en aquests moments, cada persona infectada podria contagiar-ne tres més.

L’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, va reiterar a través del seu compte de Twitter la importància de reduir l’activitat social així com de mantenir la distància de seguretat intrapersonal d’entre un metre i mig i dos metres. Altrament va destacar la rellevància de reforçar la higiene de mans, sigui amb gel hidroalcohòlic o amb aigua i sabó, i de fer servir la mascareta sempre “i de manera correcta”, subratllava.

tracking