Protecció Civil puja a 'alt' el risc d'incendi dels propers dies

Sant Julià de Lòria i Canillo han precintat les barbacoes preventivament

Protecció Civil puja a 'alt' el risc d'incendi dels propers diesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Protecció Civil va elevar el risc d’incendi a la fase alta. Així ho va dir el seu cap de l’àrea d’Emergències, Cristian Pons, que va comentar que “estem en una situació de perill alt. Especialment a les parròquies baixes i centrals”. Sobre els motius que van portar Protecció Civil a elevar el nivell d’alerta, Pons va indicar que “hem de tenir en compte que els darrers dies hi ha hagut altes temperatures, combinat amb una manca de precipitacions”.

En relació al tancament de les infraestructures i les restriccions a determinades zones, el cap de l’àrea d’emergències va explicar que “ara, encara no estem en un risc gaire alt, que aquest sí que obligaria que es realitzessin els tancaments. No obstant això, hem vist que alguns comuns han decidit tancar la part de les barbacoes dels seus berenadors”. Concretament, Sant Julià de Lòria i Canillo. Els lauredians van informar dijous que tancaven totes les barbacoes durant el que quedava de temporada d’estiu. Per la seva part, Canillo només va anunciar el tancament, derivat de l’avís de Protecció Civil. Pons va recordar que en l’actual nivell d’alerta “la clausura d’aquests espais es voluntària”.

Sobre com pot evolucionar l’actual nivell d’alerta, Cristian Pons va indicar que “avui es preveu un canvi d’aires i que pugui arribar un descens de temperatures. Farem seguiment de tota l’evolució meteorològica”. A més a més, el cap de l’àrea d’emergències va recordar que “el butlletí amb el qual ens basem per fer les alertes, els bombers el realitzen diàriament i que per tant, qualsevol variació que hi pugui haver es veu reflectida de seguida”.

Finalment, Pons va cridar a la prudència de totes les persones durant aquests dies en què el risc d’incendi està en fase alta i va demanar que “cridem a la precaució de totes les persones que vagin a aquests espais durant aquests dies. Si es fan anar les barbacoes, cal deixar els focs ben apagats i evitar que pugui haver-hi cap ensurt, i no es pot deixar cap tipus de deixalla en aquestes zones”.

tracking