Pandèmia mundial

L'entrada de vehicles al Principat durant l'agost ha augmentat un 3%

La frontera del riu Runer és on l’increment de cotxes ha sigut més elevat, amb 7.000 més

L'entrada de vehicles al Principat durant l'agost ha augmentat un 3%Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entrada de vehicles al Principat va augmentar un 3,2% durant el mes d’agost respecte al mateix període de l’any passat. Així ho va confirmar el director del departament de Mobilitat, Jaume Bonell, que va indicar que “malgrat que durant la primera quinzena de juliol les dades d’entrada de vehicles eren sensiblement inferiors, s’ha anat augmentant fins a la situació actual en què ja estem per sobre de les dades que teníem l’any passat”. En valors absoluts, el total de cotxes que han entrat per les dues fronteres és de 302.000.

Segons l’accés al país utilitzat, la frontera del riu Runer va ser la que va registrar més afluència de vehicles. Concretament, per l’entrada hispanoandorrana van passar un total de 175.000 vehicles, dada que suposa un increment del 4% respecte el mateix mes del 2019. Pel que fa a la frontera nord, tot i presentar un augment de pas de cotxes, és sensiblement inferior, ja que es queda en un 2%. No obstant això, cal destacar que la frontera francoandorrana, en el moment de la reobertura, va arribar a pics en què “el pas de vehicles arribava fins i tot a ser un 30% superior a les mateixes dades. Al juliol, es va estabilitzar” va dir Bonell.

En relació als dies de la setmana on hi ha més mobilitat, Bonell va afirmar que “tenim entrades positives de dilluns a divendres, i en canvi no dissabte. Això vol dir que és molta gent que ve de vacances o que venen a passar el cap de setmana i ja el diumenge registren sortides”. Sobre el darrer dia de la setmana, Bonell va afirmar que “els diumenges, les entrades al país són molt altes, però hem de tenir en compte que són de tots els residents que tornen de cap de setmana”.

Sobre les cues, ahir se’n van fer 1 quilòmetre de sortida pel riu Runer. Sobre les que s’havien produit d’accés al país, Bonell va dir que “només hi ha un carril per camions i turismes”. Però va afegir que “un cop els vehicles estan dins del país, les podem assumir força bé, gràcies al desdoblament de l’avinguda Francesc Cairat fins a Isidre Valls”. Bonell també va destacar la “bona col·laboració que tenim tant amb el cos de policia nacional espanyola com amb la guàrdia civil”.

tracking