x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Reportatge

Els dubtes dels futurs notaris

Tretze candidats per a dues places de notari i tretze candidats que no ho tenen tot clar a l’hora de presentar-se a l’oposició. I és per això que han fet arribar els seus dubtes al tribunal avaluador del concurs, que a poques setmanes de les proves ja els ha contestat.
El concurs l'organitza el ministeri de Justícia, que encapçala Josep Maria Rossell.

Els dubtes dels futurs notaris

El concurs l'organitza el ministeri de Justícia, que encapçala Josep Maria Rossell.

Actualitzada 22/08/2020 a les 06:50
Si un nou brot de la Covid-19 no ho impedeix, tot està previst perquè a final de novembre arrenquin les proves per als tretze aspirants a dos places de notaris que el Govern ha posat en concurs. Si aprovar unes oposicions a notaria ja és complicat, sembla que també ho és la mera presentació al concurs, ja que els aspirants han fet arribar fins a 19 preguntes aclaridores al tribunal encarregat de dur a bon terme el concurs. Els dubtes són de tot tipus i tots han rebut la resposta del tribunal.

Per exemple, un dels aspirants demana sobre la possibilitat d’abandonar el format manuscrit i optar per la realització de les proves escrites en suport informàtic i, per tant, proveir cada concursant d’un ordinador sense accés a internet i únicament amb un programa de tractament de text amb corrector. La resposta deixa poc lloc al dubte: “No s’ha previst aquesta possibilitat”. També hi ha preguntes relatives al present dels concursants com la d’un aspirant que demana si les incompatibilitats per exercir de notari són en el moment d’exercir la funció de notari, o ja abans de l’examen. Resposta oficial: “Les incompatibilitats ho són en el moment del nomenament, per tant no impedeixen presentar-se al concurs oposició”.

El tribunal respon altres dubtes i per exemple deixa clar als aspirants que a l’examen es podran portar les bases del procés de selecció, que inclouen els temes, perquè serveixin com a programa i que el candidat disposa d’un termini de cortesia de deu minuts abans de les proves orals per preparar els temes que li hagin sortit al sorteig. Això sí, es matisa a l’escrit elaborat des del ministeri de Justícia i Interior que durant aquest temps no pot consultar els apunts ni cap altre material, excepte les bases, que no podran contenir cap comentari, il·lustració, element, símbol ni nota afegits.

Dels exàmens aclareix, per exemple, que la prova pràctica consistirà en la redacció d’una escriptura, a partir del supòsit de fet que es forneixi, i/o en l’anàlisi de la problemàtica que planteja aquest supòsit de fet i que en el cas de la prova oral de caràcter pràctic, les preguntes seran relatives únicament al cas pràctic, o a qüestions jurídiques connexes amb el cas pràctic.

En un document de gairebé quatre pàgines, el tribunal va responent un per un els dubtes dels candidats que coneixen des de fa uns dies la selecció de temes que s’hauran de preparar: vint de dret civil, dos de fiscal, quatre de mercantil, tres de notariat i un d’administratiu.
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2023 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts