infraestructures

Preacord per ubicar davant de Govern el multifuncional

L’executiu vol allargar el contracte de lloguer de la plaça de braus

Preacord per ubicar davant de Govern el multifuncionalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern segueix treballant per tirar endavant aquesta legislatura el projecte del recinte multifuncional. Malgrat que encara no s’ha anunciat de manera oficial, fa temps que es contempla el terreny que hi ha davant de l’edifici administratiu de Govern com a possible ubicació de l’espai polivalent. Segons ha pogut saber el Diari, l’executiu ja té un preacord amb la família Vinyes, propietària d’una part del terreny, per allargar el contracte de lloguer que ja es té amb l’espai de la plaça de braus. Tot i que encara no està tancat del tot, el terreny és el més ben valorat per l’executiu, ja que permetria dur a terme esdeveniments de reclam turístic en una ubicació cèntrica i sense necessitat de perdre places d’aparcament.

La previsió de l’executiu és que el pressupost per a l’any vinent ja contempli una partida important i fins i tot que es puguin començar les obres, malgrat que la construcció s’allargarà probablement un parell d’anys. No es preveu, doncs, que es pugui inaugurar durant aquesta legislatura. Fins ara s’havia previst un plurianual entre el 2020 i el 2024 que ascendia a 10,5 milions d’euros, però el coronavirus ha fet replantejar la major part de les inversions.

El disseny del projecte

Paral·lelament a les negociacions per obtenir el terreny en el qual s’ha de construir l’edifici, el Govern treballa amb el disseny del mateix. De fet, l’executiu ja té sobre la taula una primera proposta d’una empresa de Londres que ha dissenyat un edifici amb forma ovalada. Una de les característiques principals dels renders presentats és la polivalència de l’estructura, que permetria que s’hi duguessin a terme esdeveniments de diferents estils i àmbits i amb necessitats d’espai per a l’espectacle i de públic totalment canviants. Perquè això sigui possible, s’hi inclouen grades modulars que es podrien anar alternant per tal d’oferir més o menys cadires de públic en funció de l’esdeveniment que s’hi vulgui celebrar. El que no s’inclou en el primer disseny del recinte multifuncional és el telefèric que hauria d’unir el centre d’Andorra la Vella amb el pic de Carroi. El projecte no està tancat i per tant no es pot descartar totalment que el giny acabi sortint del nou edifici. A més, encara que els dos projectes s’unissin, el multifuncional aniria a càrrec de l’executiu i el telefèric del comú. Cal recordar que la proposta d’unir les dues infraestructures és de la cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol, que va explicar la idea durant la precampanya de les darreres eleccions comunals. La mandatària argumentava i segueix convençuda, que la unió de les dues infraestructures aportaria un plus al país i a la parròquia, ja que tots dos projectes servirien com a pol d’atracció turística.

De fet, un dels motius pels quals el multifuncional és dels pocs projectes que el Govern ha mantingut malgrat la crisi provocada per la pandèmia sanitària és el retorn econòmic que creuen que aportarà al país. Un argument compartit per Marsol pel que fa al telefèric, ja que afirma que ara és el millor moment per construir-lo perquè ajudaria en la dinamització de la parròquia en els moments difícils.

LES CLAUS

1 Pressupost

La inversió es manté malgrat la covid-19

El recinte multifuncional és dels pocs projectes que requereixen una forta inversió que el Govern ha decidit mantenir malgrat la crisi generada per la Covid-19. La previsió és pressupostar una primera partida l’any vinent per començar-ne les obres durant el 2021.

2 Proposta

Disseny ovalat i polivalent

Una empresa de Londres ha presentat un primer disseny de com hauria de ser l’edifici. El projecte contempla un edifici de forma ovalada amb grades modulars que permeten que l’espai sigui molt polivalent i s’adapti segons les necessitats de cada espectacle.

3 Projecte

Sense el telefèric del pic de carroi

La proposta no inclou, per ara, la sortida del telefèric del pic de Carroi que vol la cònsol de la capital, Conxita Marsol. Cal recordar que va ser la mandatària la que va proposar unir els dos projectes, malgrat que el multifuncional seria titularitat de Govern i el giny, del comú.

tracking